Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 2. 2015,
14.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bolzano Žiga Pance liga EBEL

Ponedeljek, 9. 2. 2015, 14.39

8 let

Pancetovi nad Olimpijo z novim trenerjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bolzano se je po koncu rednega dela zahvalil strategu Mariu Simionu in se podal v lov za novim trenerjem. Lisice bo že na premierni tekmi kvalifikacijskega dela proti Olimpiji vodil Don MacAdam.

Aktualni prvaki razširjenega avstrijskega prvenstva so redni del končali na sedmem mestu, kar pomeni, da si bodo vrata v končnico poskušali odkleniti v kvalifikacijskem delu – velik korak do izločilnih bojev so že naredili, saj v drugi del nesejo štiri bonus toče.

Bolzano je pomembne točke za neposredni skok v četrtfinale zagotovo izgubil na začetku sezone, ko zaradi pozne odločitve vodstva kluba, da vendarle zbere ekipo in odigra tudi to sezono, hokejisti na začetku tekmovalnega obdobja niso imeli dovolj skupnih treningov, posledično niso bili uigrani, kot bi si želeli. A član lisic Žiga Pance pravi, da je bilo dovolj priložnosti tudi med sezono, a so jih žal izpustili iz rok.

Prekaljeni trenerski maček

Ker niso dosegli cilja – šesterice –, se je moral od ekipe posloviti Mario Simioni, ki se je Bolzanu pridružil pred sezono. Njegova zamenjava je že znana, in sicer gre za prekaljenega trenerskega mačka Dona MacAdama.

Kanadčan je večino bogate, več kot 30-letne trenerske kariere preživel čez lužo, kjer je med drugim izkušnje nabiral tudi v ligi NHL (sredi 80. je bil pomočnik Detroita), sicer pa več časa preživel v ligah AHL, ECHL in QMJHL ter tudi na Japonskem.

Letos se je prvič aktivno srečal z evropskim hokejem. Pred sezono je prevzel italijanskega prvoligaša Kaltern - še lani je igral v ligi INL –, ki je redni del končal na zadnjem mestu, tudi v drugem delu pa je pri dnu.

Dona zdaj čaka še večji izziv, in sicer popeljati v končnico EBEL-ligaša, s katerim se šele spoznava. MacAdam naj bi si že med sezono ogledal nekaj tekem Bolzana, o katerem pravi: "Na tej stopnji tekmovanja je nesmiselno stvari obračati na glavo, zato ne bomo veliko spreminjali. Moštvo ima veliko potenciala, a tudi nekaj šibkih strani, ki so vidne predvsem v psihološkem smislu."

Kako se bo Kanadčan znašel na klopi Južnih Tirolcev, bo znano v torek pozno zvečer, ko bo Bolzano palice doma prekrižal z Olimpijo, ki ga ni še nikoli (ne doma ne v gosteh) premagala.

Ne spreglejte