Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2015,
11.32

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Milan Lucic Los Angeles Kings liga NHL

Torek, 1. 9. 2015, 11.32

8 let, 3 mesece

Otroške sanje so zaigrati za Vancouver, a zdaj je osredotočen na Kralje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novi član Los Angeles Kings verjame, da lahko z ekipo, ki jo vodi Darryl Sutter, poseže visoko. S prihodnostjo se ne obremenjuje, ne skriva pa otroške želje, povezane z domačim Vancouvrom.

Konec junija je odjeknila novica, da se je Boston po osmih letih poslovil od Milana Lucica in se z Los Angeles Kings dogovoril za menjavo. V zameno za kanadskega hrusta, ki je imel s Kosmatinci še enoletno pogodbo, je Boston dobil vratarja Martina Jonesa (branil bo za San Jose Sharks), branilca Colina Millerja in 13. izbor na naboru – izbrali so Jakuba Zborilo.

"Pričakoval sem nepričakovano. Vsekakor pa si nisem misli, da bom končal v Los Angelesu. Ne bi mogel biti srečnejši, da bom del take ekipe, ki je tudi brez mene med petimi najboljšimi v ligi," so bili po menjavi prvi odzivi 27-letnega krilnega napadalca, ki je bil presenečen, a je vedel, da se lahko po neuspehu – Boston je prvič po sezoni 2006/07 ostal brez končnice – zgodi marsikaj.

Možnost obstaja

Dobra dva meseca pozneje je Lucic pripravljen, da Kraljem pomaga pozabiti na grenkobo, ki jo je pustila lanska sezona.

"Če pogledamo na seznam igralcev, vidimo, da imamo še vedno dovolj globine in da ima z njo naša ekipa možnosti za še en Stanleyjev pokal. Trenutno sem osredotočen le na to," je v Vancouvru rojeni napadalec dejal v pogovoru za domači radio in dodal, da upa, da mu bodo korenine iz Britanske Kolumbije pomagale tudi pri sodelovanju s trenerjem Darrylom Sutterjem, ki prav tako prihaja iz zahodnega dela Kanade, Alberte. "Kot kaže, so mu všeč zahodni (kanadski) hokejisti. Očitno tudi moj trd stil igre ustreza njegovemu, tako da se veselim igranja zanj in tega, da vidim, kako je sploh igrati za kakšnega drugega trenerja."

Morda nekoč v domačem mestu

Čeprav se je Kalifornijcem komaj pridružil, se zaveda, da se po koncu novega tekmovalnega obdobja kaj lahko zgodi, da se bo moral od njih posloviti. Prioriteta teh je namreč zadržati gonilno silo – Anžeta Kopitarja, ki je prav tako v zadnjem letu svoje pogodbe, plačilna kapica pa ima zgornjo mejo …

A raje kot s prihodnostjo se Lucic ukvarja s sedanjostjo, ne skriva pa, da je kot otrok sanjal o igranju v domačem Vancouvru: "Povsem iskreno, ne vem, kaj se bo zgodilo. Pogodbo imam še za eno leto in obstaja možnost, da se bom moral podati na trg (kot prost igralec) … Seveda sem že kot otrok sanjal, da bi igral v domačem mestu, za Canuckse, a trenutno sem osredotočen le na Los Angeles in to, da z njimi dosežem kar se da veliko."

Prvič bo na tekmi lige NHL dres Kraljev – njihova ledena ploskev v teh dneh dobiva končno podobo – nosil 7. oktobra, ko bo v Staples Centru gostoval San Jose. Prvo pripravljalno srečanje pa dvakratne prvake lige NHL čaka 12. septembra, ko se bodo udarili s Kojoti.

Ne spreglejte