Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 12. 2014,
12.04

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija KAC Celovec liga EBEL

Sreda, 17. 12. 2014, 12.04

8 let, 1 mesec

Olimpija: Odigrali smo najboljšo tretjino, Celovec: Potreben bo razmislek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ljubljančani so v torek še drugič v sezoni premagali Celovec. Odločilna je bila odlična igra druge tretjine. Trener Olimpije je ponosen na svojo ekipo, koroški strateg pa išče odgovore za poraz.

Čeprav so zeleni zmaji ostali še brez drugega načrtovanega obračuna na Trgu republike – organizatorji Ice Festa so zaradi napovedanih padavin, ki jih je bilo v slovenski prestolnici le za vzorec, srečanje preselili v Tivoli, a tudi ledena ploskev v torek dopoldne še vedno ni bila optimalno pripravljena –, so se v domačem hramu veselili vsaj točk. Deseto zmago sezone so si zeleno-beli izborili v drugi tretjini, ki je bila ena boljših v vsej sezoni. Olimpija je namreč goste povsem stisnila v njihovo obrambno tretjino in sprožila kar 17 strelov, kar je še enkrat več kot v prvi in zadnji tretjini tekme skupaj (gostitelji so na vsej tekmi streljali 26-krat). Da je zmaga ostala doma, pa se morajo zahvaliti izjemnemu vratarju Andyju Chiodu, ki jih je v zadnjem delu igre reševal s številnimi obrambami in drugič letos ohranil mrežo nedotaknjeno.

Še en klavrn obraz v Tivoliju

"Odlično za Andyja in seveda za celotno ekipo. V prvi tretjini smo se malce mučili, nato smo le izboljšali igro. Mislim, da smo odigrali najboljšo drugo tretjino. Po nedeljskem porazu smo se vrnili zelo močni, ponosen sem na svojo ekipo," se je po zmagi smejalo domačemu trenerju Fabianu Dahlemu, ki je na vprašanje, kaj se je zgodilo med prvo in drugo tretjino, ko se je Olimpija vrnila povsem prerojena, odgovoril: "Nič posebnega. Med odmorom smo se osredotočili in naredili nekaj sprememb, ki so se nam obrestovale."

V taboru moštva Marcela Rodmana pa je bilo povsem drugačno razpoloženje. Trener Doug Mason z igro Celovca – v klubu so pred sezono v slogu 30-kratnih avstrijskih prvakov napovedali naskok na naslov prvaka, a so šele osmi – ni mogel biti zadovoljen. "Drugo tretjino smo odigrali najslabše, odkar sem prišel v Celovec. Glede na to, da smo v Tivoliju že drugič letos prikazali klavrno predstavo in izgubili, bo potreben resen premislek."

Želeli so strnjeni Ice fest, ne razkropljenih posamičnih tekem

V teh dneh že veliko razmišljajo pri Olimpiji, in sicer predvsem o tem, kaj storiti s Pivovarna Union Ice Festom, saj sta dve tretjini načrtovanih tekem že odpadli. Pri Olimpiji so si želeli, da bi bil Ice Fest strnjen v nekaj dni, da bi se v petih dneh odigrale tri tekme, da bi bila v teh dneh na Trgu republike res hokejska "fešta". Seveda lahko tekme na prosto preselijo 23. decembra, ko prihaja Dornbirn, ali pa 28. decembra, ko bo prišel Bolzano – ta datum je sicer zelo neugoden, saj bo v Stožicah tradicionalni košarkarski All-Stars –, in na poznejše januarske termine, a, kot pravijo, to ne bi bil več Ice fest, pač pa le razkropljene posamične tekme na prostem.

Kdo nad Jesenice?

Četrtek prinaša obračun državnega prvenstva med večnima tekmecema Olimpijo in Jesenicami, ki naj bi ga odigrali na prostem. Ali ga bodo res, bo znano šele na dan tekme. Takrat bo tudi jasno, v kakšni postavi se bodo zmaji udarili z železarji. Čeprav so še pred dnevi govorili, da bodo napadli z vsemi silami, je Dahlem po torkovi zmagi dejal, da se zaveda, kaj tekma pomeni za slovenski hokej, a da se bodo šele v četrtek odločili, ali bodo zaigrali v popolni postavi.

Ne spreglejte