Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 6. 2016,
16.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

hokej HK Playboy Slavija HDD Olimpija Alpska liga liga EBEL HDD Jesenice

Sreda, 15. 6. 2016, 16.19

6 let, 7 mesecev

Prihodnost večnih tekmecev

Olimpija: izpolnili smo pogoj, železarji v družbi sosedske 15-erice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
HDD Olimpija | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

15. junij je skrajni datum, do katerega je morala Olimpija poplačati obveznosti do igralcev za zadnjo sezono, če je hotela ostati članica lige EBEL. V klubu pravijo, da so pogoj izpolnili. Ali so ga res, bo odločilo vodstvo tekmovanja. Jeseničani bodo v prihodnji sezoni edini slovenski predstavnik v Alpski ligi.

Hokejisti ljubljanskega kluba so v zadnjih letih že navajeni, da njihove denarnice ob predvidenih datumih za plačo ne vidijo priliva delodajalca. Mnogi so se s plačilno nedisciplino Olimpije iz takšnih in drugačnih razlogov sprijaznili, nekateri tujci pa jo občutijo hitro po začetku tekmovalnega obdobja. Podobno je bilo tudi lani, ko so med sezono nekateri odhajali v iskanju boljših razmer, drugi pa zdržali do konca nove težke mednarodne sezone.

Zeleno-beli tabor je končal na dnu razširjenega avstrijskega prvenstva in še četrtič zapored ostal brez končnice. Na majski skupščini, pred katero je postalo jasno, da se Jeseničanom želja po vrnitvi v ligo EBEL ne bo uresničila, je bila Olimpija postavljena pred ultimat. Do 15. junija poplačajte igralce za preteklo sezono, sicer vas bo v tekmovanju zamenjal MAC Budimpešta.

Nova sezona, enak scenarij? | Foto: Morgan Kristan / Sportida Nova sezona, enak scenarij? Foto: Morgan Kristan / Sportida Predsednik Marko Popovič je takrat zatrdil, da bodo, zanimivo, v manj kot mesecu dni našli denar, ki jim ga prej ni uspelo najti vso sezono, ter hokejistom resnično in ne po sistemu "papir zdrži vse" izplačali, kar jim pripada. Včeraj popoldne je ob našem klicu dejal, da usklajujejo še zadnje stvari (med drugim so čakali tudi še na evre), a da bodo danes do 12. ure vodilnim v ligi poslali izpiske izplačil.

Na uradni spletni strani kluba so danes zapisali, da so "skladno z zahtevami vodstvu lige EBEL dopoldne dostavili zahtevano dokumentacijo o izpolnitvi pogoja".

Na naše torkovo vprašanje, ali Olimpija ob poslani dokumentaciji o izpolnitvi zahtev ostaja članica lige EBEL, je Popovič odvrnil: "Mislim, da je to to. Edini pogoj je bil izplačilo obveznosti." Zadnjo besedo o tem bo imeli vodstvo lige. V klubu še pravijo, da se že od konca sezone pripravljajo na novo tekmovalno obdobje v ligi, ki se bo začelo 15. septembra. Več podrobnosti naj bi predstavili prihodnji teden.

Jeseničani osameli slovenski jezdeci v Alpski ligi

Do 15. junija so morali klubi oddati tudi prijave za sodelovanje v Alpski ligi, v kateri bodo edini slovenski predstavniki Jeseničani, ki bodo imeli dobrega pol milijona evrov proračuna. Slavije, ki je po besedah sekretarja Roka Snoja na tekmovanje poslala "pogojno prijavo", ne bo v omenjenem tekmovanju, pač pa bo igrala le v domačem prvenstvu.

Jeseničani bodo edini slovenski predstavnik v družbi 14 oziroma 15 klubov iz Italije in Avstrije. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jeseničani bodo edini slovenski predstavnik v družbi 14 oziroma 15 klubov iz Italije in Avstrije. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ob železarjih bomo v ligi, katere sistem in koledar bosta znana v prihodnjih tednih (med rednim delom in končnico bo na sporedu še kvalifikacijski del, v katerem bodo lovili zadnje vstopnice za izločilne boje), spremljali še sedem italijanskih in prav toliko avstrijskih klubov. Za sodelovanje se poteguje še osmi klub naših zahodnih sosedov, in sicer Neumarkt, ki pa še čaka na odločitev italijanske lige. Če dovoljenja za HC Egna ne bo, bo omenjeni klub igral v domači serie B, Alpska liga pa bi v tem primeru štela 15 klubov.

Avstrijci so v ligo vstopili s klubi, ki so lani igrali v ligi INL, in z dvema mlajšima pogonoma – mlado ekipo Salzburga in Celovca, Italijani pa s sedmimi člani lanske najkakovostnejše domače lige serie A (Neumarkt pa je igral v serie B).

Kdo bo v sezoni 2016/17 igral v Alpski ligi?

1. Asiago Hockey 1935 (ITA)
2. Sportiva Hockey Club Fassa (ITA)
3. Hockey Club Gherdeina (ITA)
4. HC Pustertal Amateursport (ITA)
5. Ritten Sport Hockey As (ITA)
6. Sportivi Ghiaccio Cortina Hafro (ITA)
7. WSV Sterzing Eissport (ITA)
8. EC "Die Adler" Stadtwerke Kitzbühel (AUT)
9. EC Red Bull Salzburg II (AUT)
10. EHC Bregenzerwald (AUT)
11. Eishockeyclub EK Zeller Eisbären (AUT)
12. Verein Eishockey Union Feldkirch (AUT)
13. EHC Alge Elastic Lustenau (AUT)
14. EC KAC II (AUT)
15. HDD SIJ Acroni Jesenice (SLO)
16. AHC Neumarkt (ITA)*

*Klub čaka na odločitev italijanske zveze, ki naj bi bila znana do 18. junija. Če ne bo dobil dovoljenja za igranje v Alpski ligi, bo igral v domači serie B.

Ne spreglejte