Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 4. 2016,
23.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Dejan Varl bojan zajc HDD Jesenice HDD Olimpija

Četrtek, 7. 4. 2016, 23.17

6 let, 6 mesecev

Olimpija nezadovoljna s sojenjem, Jeseničani krivili slabo realizacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Ljubljanski tabor je bil po zmagi s 3:0 nad Jesenicami zadovoljen z igro, manj s sojenjem, Jeseničani pa so vzroke za poraz našli v neučinkovitosti. O prvaku bo odločala ponedeljkova peta tekma, o mogoči vrnitvi železarjev v ligo EBEL pa bo več znanega do konca aprila.

"Vedeli smo, da je le od nas odvisno, kako bomo odreagirali po zaostanku v seriji. Nihče ne sme vplivati na nas, moramo biti močni v glavah, saj sami odločamo o svoji usodi. Mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo. Zelo solidno smo igrali v srednji tretjini, napadalno, s hitrimi akcijami. Že zadnjič nismo igrali slabo, a nismo dali gola. Danes smo ga in smo zasluženo zmagali," je bil po tekmi z rezultatom zadovoljen Olimpijin trener Bojan Zajc.  

 

Manj zadovoljni so bili v gostujočem taboru s sojenjem. Vodja ekipe Olimpije Jože Kovač je namreč opozoril, da bi morali na takih tekmah soditi sodniki, ki so sposobni soditi na tej ravni. Ti po ljubljanskem mnenju (od delegiranju Mihe Bajta za glavnega sodnika še na drugi tekmi jih je najbolj zmotilo sojenje v zadnji tretjini) niso bili. Žezlo je tako v rokah Hokejske zveze Slovenije, saj sodniška organizacija spada pod njeno okrilje.

Sestanek v Salzburgu o ligi EBEL še ni dal odgovorov

V četrtek je v Salzburgu potekal sestanek vodstva lige EBEL in predstavnikov klubov, na katerem so razpravljali o mogoči širitvi tekmovanja v prihodnji sezoni. Svoje načrte sta predstavila tudi edina preostala kandidata za pridružitev tekmovanju v prihodnji sezoni (Jesenice in MAC Budimpešta). A odločitve o tem, kakšen bo format lige in koliko moštev bo v njej tekmovalo, še ni. Kot je povedal predsednik HDD Sij Acroni Jesenice Anže Pogačar, se bo vodstvo odločilo v prihodnjih dveh tednih – končen sistem pa naj bi bil znan do konca aprila.

 

Pokazalo se bo, kdo je pravi in kdo ne


"Danes nas je pestila slaba realizacija. Z igralcem več smo imeli kar dobre priložnosti, a jih nismo izkoristili. Plošček se nam je lepo odbijal, njihov vratar je dajal lepe odbitke, a bili smo premalo agresivni in premalo odločni na odbitih ploščkih. Olimpija je na drugi strani začela s povsem preprostimi stvarmi, 'metala ploščke na gol', šla agresivno na gol. Opozarjali smo na to, da bo treba biti zelo trd in zelo kompakten pred našim golom. Na trenutke smo bili premehki, posledica tega pa je bil prvi zadetek. Pri drugem pa je bil naš vratar dobro pokrit," je misli po porazu strnil trener Jeseničanov Dejan Varl.

 | Foto:

Ta bo varovance v ponedeljek popeljal v Ljubljano, kjer se bo odločalo o prvaku: "Čaka nas peta tekma. To je nekaj najlepšega. Tam se bo pokazalo, kdo je pravi in kdo ne. Vsekakor bodo odločali disciplina, srce in želja. Tisti, ki bo imel mirnejše živce, bo zmagal. Jaz verjamem v fante. V Ljubljano gremo z mislijo na zmago."

Ne spreglejte