Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 11. 2015,
16.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ivo Jan Graz 99ers Aleš Kranjc liga EBEL

Četrtek, 5. 11. 2015, 16.54

8 let

Olimpija iz Beljaka "odnesla" Hannuja. Spremembe v Janovem moštvu.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav je liga EBEL na odmoru, je na kadrovskem področju pestro. Hannu Järvenpää ni več trener Korošcev. Ivo Jan obdržal tri napadalce, najboljši branilec lanske sezone lige ECHL pa je moral oditi.

Po treh sezonah in uvodu v letošnjo so se razšle poti trenerja Hannuja Järvenpääja in Beljaka. Vodstvo koroškega kluba je danes sporočilo, da Finec ni več trener njihovega moštva. Dvainpetdesetletniku se je stolček tresel že nekajkrat, a se mu je do danes vselej uspelo obdržati na njem. Kot kaže, pa je sodu dno izbil zadnji poraz pred premorom, ki ga je ekipi Žige Panceta in Mihe Verliča v nedeljo zadala prav Hannujeva nekdanja Olimpija. Naslednik Finca, ki si je EBEL-ligaške izkušnje nabiral v Ljubljani (sezone 2009/10, 2010/11, 2011/12), še ni znan.

Beljačani so pod Järvenpääjevo taktirko v zadnjih treh sezonah zaigrali v dveh četrtfinalih in enem polfinalu, letos pa je z Beljakom na 18 tekmah sedemkrat zmagal in 11-krat izgubil. Korošci so z 21. točkami na desetem mestu.

Tri obdržali, eden moral oditi

Potem ko so graški panterji po klavrnem vstopu v sezono pokazali vrata trenerju Toddu Bjorkstrandu, je z Ivom Janom zavel nov veter. Moštvo je začelo nabirati točke in pobegnilo Olimpiji, ki ji je lep čas delalo družbo na dnu. Tudi v prihodnje bodo pri polnjenju računa pomagali učinkovita kanadska napadalca Matt Fornataro in Evan Brophey ter domači napadalec Markus Pirmann, so v začetku tedna potrdili v klubu.

Je pa moral organizacijo iz avstrijske Štajerske zapustiti branilec Mike Little, ki so ga lani v ligi ECHL izbrali za najboljši steber obrambe leta. Sedemindvajsetletnika – odigral je 17 tekem ter prispeval zadetek in osem podaj –, ki naj bi bil nad novico presenečen, zdaj čaka iskanje tretjega kluba v sezoni. Še preden je prišel v Gradec, je bil na preizkušnji pri nemškem prvoligašu Iserlohnu, kjer si ni prislužil pogodbe.

Bo prišel Kranjc?

V Avstriji so se po odhodu Littla že začele špekulacije, povezane s prihodom slovenskega branilca Aleša Kranjca v Gradec. Če bi izkušeni 34-letnik, ki je trenutno brez delodajalca, res oblekel dres panterjev, bi najverjetneje moral oditi še kakšen od branilcev. Omenjata se imeni Šveda Victorja Panelina Borga in Američana Mika Marcoua. Od 12. novembra naprej bo namreč najvišja dovoljena vsota točk ekipe pri številki 60, Gradec, ki ima v svojem kadru več tujcev kot Avstrijcev, pa je trenutno že pri 59,5 točke.

Jan je ob zadnjem gostovanju v Ljubljani priznal, da se branilca, kot je Kranjc, nikakor ne bi branil. Selektor Nik Zupančič, ki dolgoletnega člana reprezentance zaradi neigranja ni vpoklical za turnir na Poljskem, pa je na ponedeljkovem zboru namignil, da bi se Kranjčeva prihodnost lahko razjasnila v začetku prihodnjega tedna.

Ne spreglejte