Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 10. 2014,
15.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Graz 99ers Miha Verlič Ivo Jan liga EBEL

Torek, 14. 10. 2014, 15.13

8 let

Olimpija do tretje zmage v sezoni. V Tivoliju padel Gradec.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ljubljanska Olimpija je v 15. krogu hokejske lige EBEL doma premagala Gradec in vknjižila šesto točko v sezoni. Krog sta sicer že v četrtek odprla Dornbirn in Innsbruck.

Olimpija je Gradcu tako vrnila za poraz na avstrijskem Štajerskem. Čeprav naj bi se v ekipo 99ers vrnil Miha Verlič, pa tega ni bilo v postavi. V Ljubljano pa se je vrnil Ivo Jan, ki v Gradcu opravlja delo pomočnika trenerja in v prvi tretjini tekme videl nekoliko boljšo predstavo svojih panterjev, a tudi nekaj izvrstnih obramb Olimpijinega čuvaja mreže Andyja Chioda, ki je bil najzaslužnejši za to, da je bil izid po prvih dvajsetih minutah 0:0.

Zmaji so drugo tretjino začelji bolje in v 27. minuti po akciji Mateja Hočevarja, Kyla Medveca in strelca Aljaža Uduča prišli do vodstva z 1:0. Gradčani so izenačili v 35. minuti, ko je Chioda ukanil ameriški napadalec Stephen Werner.

V zadnji tretjini so ljubljanski hokejisti zavladali na domačem ledu in z goloma Hunterja Bishopa v 53. minuti tekme in Abdreja Hebarja v 55. minuti priigrali pomembno zmago. Šele tretjo v tej sezoni lige EBEL. Končni vtis je sicer malce pokvaril Matt Kelly, ki je znižal zaostanek Gradca le minuto pred koncem tekme.

Beljak je brez Klemena Pretnarja gostoval pri Znojmu in izgubil z 1:6. Urbasov Celovec, ki je obrambo okrepil z ameriškim branilcem Jasonom Desantisom, je premagal vodilne Dunajčane, Gračnarjev Salzburg je doma v napetem derbiju kroga premagal Linz, Pancetov Bolzano je po kazenskih strelih izgubil z madžarsko Sapo Fehervar.

V uvodni tekmi kroga je Dornbirn - na lestvici le eno mesto pred na dno prikovano Olimpijo - doma premagal Innsbruck.

Ne spreglejte