Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 1. 2015,
18.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL Nashville Predators hokej

Sobota, 3. 1. 2015, 18.02

7 let, 12 mesecev

Nor finiš Kraljev v goleadi dovolj za točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kar 13 zadetkov je padlo na tekmi med Los Angeles Kings in Nashvillom, ki je s 7:6 slavil v podaljšku. Še dve minuti pred koncem je kazalo, da bodo Kralji ostali brez točk, a so eno le dobili.

Večina od dobrih 18 tisoč gledalcev v Staples Centru je bila z izjemo zadetka Matta Greena v 32 sekundi tekme z nadaljevanjem prve tretjine Kraljev nezadovoljna. Že v deseti minuti je trener domačih Darryl Sutter posegel po vratarski menjavi in namesto Jonathana Quicka, ki je do takrat klonil že trikrat, v žerjavico po kostanj poslal Martina Jonesa. A tudi nadaljevanje za prvake ni bilo obetavno, saj so gostje v 24. minuti povedli že s 5:1, a sta Alec Martinez in prvo ime Kalifornijcev na obračunu, Dwight King – njemu je podal Anže Kopitar, pred drugim odmorom zaostanek znižala na dva zadetka.

Ko je Olli Jokinen v 49. minuti zvišal na 6:3 in ko je ob koncu 58. minute na semaforju še vedno vztrajal ta rezultat, je le malokdo pomislil, da bi Kralji lahko prišli do točk. A nato se je začela veličastna minuta in pol gostiteljev, najprej je po podaji Kopitarja na 4:6 znižal King, slabo minuto za njim je zaostanek znižal še Marian Gaborik, pol minute pred koncem rednega dela pa je podaljšek po tretji podaji Kopitarja na obračunu izsilil Jeff Carter. Po podaljšani igri so se zmage veselili gostje, Roman Josi je namreč že v 18 sekundi priboril zmago Nashvillu, ki se je povzpel na drugo mesto zahodne konference.

Jagr najstarejši s hat-trickom

Na splošno je bil to dan visokih rezultatov, saj na nobenem srečanju ni padlo manj kot pet zadetkov. Najvišjo zmago so dosegli člani Dallasa, ki so s 7:1 ponižali Minnesoto, podprvaki so s petimi zadetki ugnali Buffalo, St. Louis – T. J. Oshie je zadel trikrat – prav tako s petimi San Jose,Winnipeg pa s štirimi Toronto. Do zmage s tremi zadetki nad Philadelphio so po zaslugi hat-tricka veterana Jaromira Jagra prišli hokejisti New Jersey Devils. Čeh, ki mu do 43. leta manjka le še dober mesec dni, je postal najstarejši hokejist s hat-trickom v ligi NHL. P

Visoko so slavili še člani Montreala, ki so skočili na prvo mesto vzhoda, Arizone in Vancouvra. Še najbolj tesno je bilo med Bostonom in Ottawo, ki je slavila v podaljšku.

Ne spreglejte