Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2016,
8.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

liga NHL Steven Stamkos Taylor Hall Adam Larsson Shea Weber P. K. Subban Tampa Bay Lightning Edmontont Oliers Nashville Predators Montreal Canadiens New Jersey Devils

Četrtek, 30. 6. 2016, 8.20

6 let, 7 mesecev

Nove pogodbe, novi klubi

Nor dan v ligi NHL: Stamkos ostaja pri Tampi, Subban je novi predator, Hall pri hudičih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Steven Stamkos | Foto Reuters

Foto: Reuters

Burna sreda je v najmočnejši hokejski ligi prinesla dve odmevni menjavi in podaljšanje sodelovanja Stevena Stamkosa s Tampo. Taylor Hall in P. K. Subban zapuščata svoje prvo "NHL-gnezdo".

Eden od najbolj zaželenih prostih igralcev tega poletja bi 1. julija, ko se bo odprla tržnica, lahko postal Steven Stamkos, a se to ne bo zgodilo. Čeprav so ga selili v druga okolja in drese, bo napadalec ostal na Floridi.

Že med sezono so namigovali, da bi utegnil po izteku pogodbe s Tampa Bay Lightning podpisati še bogatejšo pogodbo, kot jo je Anže Kopitar (osem sezon za 80 milijonov ameriških dolarjev oziroma malce manj kot 74 milijonov evrov), ki je v tem letu podpisal najbogatejšo pogodbo med igralci lige NHL. Na koncu se je 26-letnik Tampi resda zavezal za osem sezon, a njegova pogodba, seveda pred odbitjem davka, se ni približala Kopitarjevi, vredna je 68 milijonov dolarjev (61,4 milijona evrov).

"Vesel sem, da bom kariero prihodnjih osem let nadaljeval pri Lightning. Ne zgodi se prav pogosto, da hokejist dobi priložnost in vso kariero ostane pri isti ekipi. Veselim se dela s soigralci, trenerji in našim menedžmentom na naši poti do uresničitve cilja, osvojitve Stanleyjevega pokala," je Stamkos povedal ob podaljšanju pogodbe s klubom do konca sezone 2023/24.

Pričakuj nepričakovano

Če bo Kanadčan vso kariero lahko preigral pri Tampi, pa možnosti, da za vedno ostaneta del kluba, ki ju je pred leti izbral na naboru, ne bosta imela branilec P. K. Subban in napadalec Taylor Hall.

P. K. Subban je v Parizu izvedel, da ne bo več član Montreala. V prihodnje bo imel na dresu predatorja. | Foto: Reuters P. K. Subban je v Parizu izvedel, da ne bo več član Montreala. V prihodnje bo imel na dresu predatorja. Foto: Reuters

Kot strela z jasnega je v sredo popoldne udarila informacija, da se priljubljeni član obrambe in eden od zaščitnih znakov Montreal Canadiens v menjavi z Nashvillom seli med predatorje, v kanadsko moštvo pa na modro črto prihaja zdaj že nekdanji kapetan Nashvilla Shea Weber. Subban je za novico, da se mu je njegovo moštvo odpovedalo, izvedel na počitnicah v Parizu.

"Pri Montreal Canadiens sem preživel fantastične čase, navijači, celotna okolica me je sprejela odlično, podpirali so me od prvega dneva, ko sem bil izbran na naboru. Vedno sem se počutil zaželenega. Montreal me je pred dvema letoma pošteno plačal za službo, ki sem jo opravljal. Zdaj se vsaj selim k ekipi, ki si me želi, Montreal pa je izbral drugo pot," je temnopolti 27-letnik, ki se bo te dni ustavil tudi na Hrvaškem, povedal sedmi sili na drugi strani Atlantika.

Slišiš marsikaj, a šok vseeno je

Razočaranja v sredo ni mogel skriti Taylor Hall. Vodstvo Edmonton Oilers je danes 24-letnika na naboru leta 2010 izbralo kot številko ena, Kanadčan pa je z Jordanom Eberlejem in Ryanom Nugent-Hopkinsom sestavljal mlado in učinkovito napadalsko jedro. A zdaj ga Naftarji ne potrebujejo več, saj je generalnemu direktorju Petru Chiarelliju pomembneje, da zakrpa luknje v obrambi. Hall se tako seli k New Jersey Devils, od tam pa v Kanado prihaja 23-letni švedski branilec Adam Larsson.

Branilec Adam Larsson in napadalec Taylor Hall bosta zamenjala dresa. | Foto: Reuters Branilec Adam Larsson in napadalec Taylor Hall bosta zamenjala dresa. Foto: Reuters

Po pisanju uradne spletne strani lige NHL je Hall dogovor med kluboma, ki sta se o menjavi začela pogovarjati na naboru pretekli teden, izjemno razočaral: "Med naborom slišiš nemalo govoric in možnosti, kaj bi se lahko zgodilo, a ko se enkrat to zgodi, si, vsaj jaz sem bil, malce šokiran. Sem pa hkrati vesel novega izziva, vesel, da bom pri klubu, ki me želi v svoji ekipi."

 

Ne spreglejte