Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 5. 2015,
14.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nik Zupančič selektor slovenska hokejska reprezentanca Ivo Jan

Petek, 29. 5. 2015, 14.49

7 let, 12 mesecev

Nik Zupančič sprejel selektorsko taktirko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dozdajšnji pomočnik slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič si je po odstopu selektorja Matjaža Kopitarja vzel čas za razmislek in sprejel ponudbo HZS, da bo v prihodnje vodil rise.

Dobra dva tedna zatem, ko je po neuspehu na svetovnem prvenstvu s selektorskega stolčka odstopil Matjaž Kopitar, ki mu je bilo dovolj zlivanja gnojnice, kot se je sam slikovito izrazil po zadnji tekmi na prvenstvu, Slovenija dobiva novega selektorja. Že pred tednom dni je strokovni svet Hokejske zveze Slovenije selektorsko taktirko pričakovano ponudil dozdajšnjemu pomočniku Niku Zupančiču.

Preudarni 46-letnik je z odločitvijo čakal do danes, ko je krovni hokejski organizaciji izrekel "da". "Hokejsko zvezo sem obvestil, da sprejemam selektorsko vlogo, zdaj je na potezi še njeno predsedstvo (to mora potrditi Zupančiča, op. a.), jaz sem pripravljen opravljati to vlogo," nam je v pogovoru zatrdil Ljubljančan, ki je vlogo pomočnika reprezentance opravljal vse od Kopitarjevega prihoda na selektorsko mesto decembra 2010.

Konec aprila ni niti razmišljal

Preden se je Zupančič z reprezentanco konec aprila odpravil na Češko, kjer je Slovenija izpadla v skupino B, nam je v intervjuju dejal, da se bo po vrnitvi s SP odločil, ali bo nadaljeval zgodbo z Jesenicami – spomnimo, v začetku februarja je postal glavni trener HDD Sij Acroni Jesenice in jih pripeljal do naslov državnih prvakov. A po vrnitvi je v ospredje stopilo drugo vprašanje, selektorsko, za katero si pred misijo Ostrava niti ni mislil, da bi se lahko pojavilo.

"Takrat na kaj takega sploh nisem pomislil, saj so stvari do Matjaževega odstopa povsem dobro delovale. Mislim, da bi tudi naprej, a odločitve so bile takšne, kot so bile, in treba jih je spoštovati. O selektorski vlogi sem začel razmišljati, šele ko mi je bilo mesto ponujeno. In glede na to, da so mi ponudili to mesto, nekdo vsekakor verjame, da imam dovolj znanja, da lahko to izpeljem. Tudi sam verjamem, zato sem se tudi tako odločil," pravi naš sogovornik, ki bo trenersko paličico Jesenic – te ostajajo v ligi INL – prepustil nekomu drugemu.

Z Ivom Janom sta kompatibilna

Vlogo pomočnika je že pretekli teden sprejel Ivo Jan, s katerim se dobro poznata že iz igralskih časov. "Znanja ima dovolj, izkušenj tudi, sva povsem kompatibilna," o svojem pomočniku razmišlja Zupančič, ki ga prva reprezentančna akcija s falango oklepnikov, ki jih je v preteklih letih dodobra spoznal, čaka novembra.

Risi bodo namreč prvo klubsko prekinitev izkoristili za turnir v Katovicah, kjer se bodo ob domačinih udarili še z Avstrijo in Južno Korejo. Vrhunec sezone pa bo aprila prav tako na Poljskem, ko bo slovenska reprezentanca med 23. in 29. aprilom vrnitev med elito lovila v Krakovu.

Ne spreglejte