Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 3. 2017,
9.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Jaka Ankerst Nik Zupančič Asiago Jure Sotlar HDD Jesenice Alpska liga

Četrtek, 23. 3. 2017, 9.00

6 let, 7 mesecev

Jeseničani v zadnjih minutah s preobratom izenačili polfinalno serijo

Nik Zupančič: Fantje so si to zmago prigarali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
HDD Jesenice Asiago | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Za hokejisti Jesenic je izjemna polfinalna tekma Alpske lige proti Asiagu, ki so jo v zadnjih minutah po zaostanku obrnili sebi v prid in zmagali s 6:4. "Fantje so si to zmago prigarali," je po izenačenju polfinalne serije na 1:1 dejal trener železarjev Nik Zupančič.

Okoli 2.300 ljubiteljev hokeja je v sredo v Podmežakli videlo hud boj in velik preobrat gorenjskega moštva, ki ob koncu obračuna z Asiagom ni popustilo, pač pa na krilih navijačev našlo moč za ugoden razplet srečanja.

Jeseničani so dvakrat vodili, v 55. minuti pa so se po zadetku italijanskega napadalca Giulia Scandelle znašli v zaostanku s 3:4. Dve minuti pozneje so železarji potrebovali pičlih 17 sekund in rezultat obrnili sebi v prid. Jure Sotlar je s tretjim zadetkom na tekmi najprej izenačil, Jaka Ankerst pa je nato zadel za vodstvo s 5:4. Upe gostov je v zadnji minuti, ko so poskušali brez vratarja, pokopal Luka Kalan. Železarji so s preobratom Asiagu preprečili, da bi prišel do zaključnega ploščka, serija je zdaj izenačena na 1:1 v zmagah. Tretja tekma bo v soboto v Asiagu.

17 sekund za popoln preobrat:

Ekipna zmaga

"Kot smo že velikokrat rekli, lahko ponovim, da smo res dobra ekipa. To je bila ekipna zmaga. Večkrat smo že pokazali, da znamo biti tudi ob koncih tekme res nevarni. Pred takim občinstvom, ki te ponese, ki ti da dodatno energijo, je še toliko lažje. Ob zaostanku pet minut pred koncem smo bili osredotočeni na to, da bi jih ulovili. Uspelo nam je, nato smo povedli in zmagali. Verjamemo, da lahko v soboto v seriji povedemo z 2:1," je v klubski diktafon dejal strelec treh zadetkov Sotlar.

Fotogalerija Matica Klanška Veleja:

Fotogalerija
1 / 15

Tudi Ankerst, ki upa na manj nihanj, ni skrival veselja: "Kakšna zmaga, a ne sme nas uspavati. V soboto je nova tekma. Poskrbeti moramo, da bo ta zmaga štela. Sicer pa je bilo veliko nihanj v tej tekmi. Morda niti ne po naših pričakovanjih, saj se mi zdi, da smo nadzirali tekmo. Na koncu smo zasluženo zmagali. Upajmo, da bo v Asiagu podobno. Na zadnjih dveh tekmah tam nismo imeli dobrega rezultata, a mislim, da smo jim tokrat pokazali. Prenesti moramo igro s te tekme, pa bo še najbolje."

Še več konstantnosti

Svoje varovance je za trud in boj pohvalil tudi trener Nik Zupančič. Kot pravi, je prostora za izboljšave še kar nekaj, predvsem v iskanju večje konstantnosti.

Nik Zupančič si od svojih varovancev želi še večje konstantnosti. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Nik Zupančič si od svojih varovancev želi še večje konstantnosti. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

"Zadali smo si cilj, da izenačimo serijo na 1:1, in to smo tudi dosegli. Fantje so si to zmago priborili. Vloženega je bilo veliko drsanja, veliko truda. V igri imamo določene padce, kar moramo izboljšati. Moramo biti bolj konstantni. Mislim, da lahko stvari še prej končamo, a vsaka tekma je zgodba zase. Tokrat smo si tudi ob podpori številčnega občinstva prigarali to zmago. Mislim, da povsem zasluženo. Če bomo bolj konstantni in če bomo delali majhne stvari, ki smo jih na koncu te tekme, smo lahko tudi v Asiagu uspešni," si želi 48-letni strateg.

Ekipa, ki bo v soboto v Asiagu zmagala, si bo priborila zaključni plošček. Četrta tekma bo v torek ob 18.30 na Jesenicah.

Tudi v drugem polfinalnem paru je po zmagi Rittna nad Cortino serija izenačena na 1:1 v zmagah.

Ne spreglejte