Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 6. 2023,
6.32

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Jonathan Marchessault finale Florida Panthers Vegas Golden Knights NHL

Torek, 6. 6. 2023, 6.32

10 mesecev, 3 tedne

Liga NHL, finale, druga tekma

Vegas v velikem slogu do nove finalne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Vegas Golden Knights : Florida Panthers, finale NHL | Hokejisti Vegasa so na drugi finalni tekmi lige NHL s 7:2 odpravili Florida Panthers in v seriji na štiri zmage povedli z 2:0. | Foto Guliverimage

Hokejisti Vegasa so na drugi finalni tekmi lige NHL s 7:2 odpravili Florida Panthers in v seriji na štiri zmage povedli z 2:0.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Vegas Golden Knights so po uvodni zmagi finala lige NHL nad Florida Panthers (5:2) na drugi tekmi zmagali še prepričljivejše, s kar 7:2, in v seriji na štiri zmage povedli z 2:0. Naslednji dve tekmi bosta na Floridi.

NHL finale Vegas Golden Knights
Sportal Zlata zadnja tretjina za prvi korak do Stanleyjevega pokala #video

Vegas Golden Knights so pred petimi leti kot novoustanovljen klub že igrali v velikem finalu lige NHL in dobili prvo tekmo. Verjeli so, da so na poti proti zgodovinskemu dosežku. Pravzaprav so se že videli, kako dvigajo Stanleyjev pokal. A se je finalna serija že na drugi tekmi obrnila na glavo. Še več: Washington Capitals so dobili štiri zaporedne tekme in Stanleyjev pokal osvojili s 4:1 v zmagah.

Tudi drugi finale so odprli z zmago, tekmece s Floride so za začetek premagali s 5:2, na drugem obračunu pa še konkretneje prerešetali mrežo tekmecev. Ta se je začel tresti že v osmi minuti, ko so gostitelji izkoristili prvo prednost z igralcem več, za vodstvo je zadel v končnici odlično razpoloženi Jonathan Marchessault, sicer nekdanji član Florida Panthers, od koder je pred petimi leti ob oblikovanju ekipe Vegasa prišel v prestolnico igralništva. Ob koncu uvodnega dela je za veselje večine od 18.500 gledalcev poskrbel izkušeni branilec Alec Martinez.

Nekdanji član Floride, ki ga je Vegas izbral ob oblikovanju ekipe pred petimi leti, Jonathan Marchessault je znova blestel, podpisal se je pod dva gola in asistenco. | Foto: AP / Guliverimage Nekdanji član Floride, ki ga je Vegas izbral ob oblikovanju ekipe pred petimi leti, Jonathan Marchessault je znova blestel, podpisal se je pod dva gola in asistenco. Foto: AP / Guliverimage

Tudi nadaljevanje se je povsem odvijalo po domačih notah, Nicolas Roy je v začetku druge tretjine zvišal na 3:0, Brett Howden pa je v 28. minuti s četrtim golom poskrbel za menjavo v vratih Florida Panthers. Sergeja Bobrovskega, za katerim je neprepričljiv večer, zaustavil je devet od 13 strelov na svoja vrata, je zamenjal Alex Lyon.

Gostom je v začetku zadnje tretjine le uspelo zadeti, na 4:1 je znižal Anton Lundell, a je Marchessault dve minuti pozneje z novim golom zvišal na 5:1, Mike Amadio pa deset minut pred koncem na 6:1. V pestrih zadnjih minutah, v katerih ni manjkalo kazni predvsem na strani Floride, je Matthew Thachuk znižal na 6:2, Howden pa postavil končnih 7:2.

Serija se seli na Florido. | Foto: AP / Guliverimage Serija se seli na Florido. Foto: AP / Guliverimage

Marchessault je niz doseganja točk podaljšal na sedem tekem, na katerih je vknjižil 11 točk (sedem golov, štiri asistence), kar je najdaljši točkovni niz katerega od igralcev Vegasa v končnici lige NHL. "Vemo, da imamo širino, da rotiramo štiri linije. Naša disciplina je bila neverjetna. Če so oni znova začeli nedisciplino, smo mi odgovorili z golom. Za zdaj smo opravili odlično delo, a še vedno smo precej daleč od našega cilja," je po novi zmagi dejal Marchessault.

Vrhunci srečanja:

Vegas je v seriji na štiri zmage povedel z 2:0, serija pa se zdaj seli na Florido, kjer bosta naslednji dve tekmi.

Liga NHL, finale, druga tekma:

Spored finala (srednjeevropski čas):

Nedelja, 4. junij:
Vegas Golden Knights : Florida Panthers 5:2 /1:0/

Torek, 6. junij:
Vegas Golden Knights : Florida Panthers 7:2 /2:0/

Petek, 9. junij:
2.00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights

Nedelja, 11. junij:
2.00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights

Morebitne tekme:
Sreda, 14. junij:

Vegas Golden Knights - Florida Panthers

Sobota, 17. junij:
Florida Panthers - Vegas Golden Knights

Torek, 20. junij:
Vegas Golden Knights - Florida Panthers

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

Vegas Golden Knights
Sportal Vegas s Florido za Stanleyjev pokal
Ne spreglejte