Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 2. 2014,
10.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jerry Kuhn Mitja Robar HDD Olimpija Nemčija

Četrtek, 6. 2. 2014, 10.57

8 let

Ne čez lužo, Kuhn bo soigralec Mitje Robarja. Kmalu še slovo Rossa?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zdaj že nekdanji vratar Olimpije Jerry Kuhn bo soigralec slovenskega reprezentančnega branilca Mitje Robarja v elitni nemški hokejski ligi. Američan je pogodbo s Krefeldom sklenil do konca sezone.

V začetku decembra so iz ljubljanskega EBEL-ligaša sporočili, da bo 27-letni čuvaj mreže v Ljubljani ostal, dokler bo možnost končnice. Po nedeljskem porazu proti madžarski Sapi teorija za četrtfinale sicer še obstaja, a realno so možnosti zelo majhne. Prav zato so pri Olimpiji Kuhnu, ki si ni želel, da bi se sezona zanj še drugič zapored končala že v prvih dneh marca, dovolili, da je odšel v Nemčijo. Krefeld, ki je že dobri dve leti hokejski dom Mitje Robarja, je v zadnjem času pokazal odlične igre in se pred februarskim premorom zavihtel na drugo mesto nemškega prvenstva, za vodilnim Hamburgom zaostaja devet točk.

Američan bi sicer moral kariero nadaljevati v ligi ECHL pri Idahu, kjer je igral pred prihodom v slovensko prestolnico, in je bil zato že na letalu za Toronto. Ob pristanku v Kanadi pa je dobil sporočilo, da si ga želijo v Krefeldu, kjer bo opravljal vlogo drugega vratarja.

Zastopnik Nicku Rossu išče klub v tujini Iz tabora Olimpije so nam potrdili tudi, da bi kaj kmalu zeleno-bele lahko zapustil še branilec Nick Ross, ki je trenutno na oddihu. Kanadčanov zastopnik 24-letniku išče klub v tujini, a vsaj za zdaj na Celovški 25 v Ljubljani še niso dobili potrditve, da bi branilec našel novega delodajalca. Če se bo to zgodilo, bo vodstvo Olimpije razpustilo pogodbo, Ross pa bo kariero lahko nemoteno nadaljeval drugje. Bo tudi on pristal v Nemčiji?

"Zmaji", ki imajo ta teden prosto, bodo treninge začeli v ponedeljek, prihodnja tekma v razširjenem avstrijskem prvenstvu pa jih čaka po olimpijskih igrah, in sicer v ponedeljek, 24. februarja, ko bodo gostovali v Dornbirnu.

Ne spreglejte