Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 11. 2015,
10.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga KHL Gašper Krošelj Jan Muršak CSKA Moskva Medveščak Zagreb Rok Tičar Žiga Jeglič Slovan Bratislava

Torek, 17. 11. 2015, 10.19

7 let, 12 mesecev

Muršakovi bodo sanjali o Medveščakovem vratarju, Tičar nadaljuje strelski niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
CSKA se je po Bratislavi spotaknil še v Zagrebu, kjer kljub strelski prevladi ni zmogel premagati vratarja Dannyja Taylorja. Slovan, spet je zadel Rok Tičar, je tesno ugnal goste Severstala.

Za ruskimi prvaki in vodilnim moštvom Kontinentalne hokejske lige sta dva poraza. Oba sta jim zadali moštvi, katerih dres nosijo Slovenci. Potem ko so zmagoviti niz Jana Muršaka in soigralcev v soboto po kazenskih strelih zaustavili člani Tičarjevega in Jegličevega Slovana iz Bratislave, je CSKA v podaljšku pokleknil še v hrvaškem glavnem mestu, kjer je bil Gašper Krošelj drugi vratar domačih.

Več kot šest tisoč gledalcev v Domu Sportova je kljub pomanjkanju zadetkov – edini je padel v prvi minuti podaljška – spremljalo zanimivo hokejsko predstavo, v kateri so obema ekipama na trenutke popuščali živci. Da je glava na koncu bolela goste, je bil najbolj zaslužen odlični čuvaj mreže Danny Taylor, ki je za drugi shutout sezone zaustavil 39 strelov. Tudi Moskovčani, ki so bili konkretnejši, a jih je tepla neučinkovitost, so imeli v rednem delu stoodstotno zanesljivega vratarja Iljo Sorokina. Ta se je v prvih 60 minutah uspešno spopadel z zgolj 15 streli domačih, v 17. sekundi podaljška pa je plošček za njegov hrbet poslal Patrick Bjorkstrand in veliko slavje ob zmagi nad enim od kandidatov za Gagarinov pokal se je lahko začelo.

Medveščak je šesti na zahodu, v četrtek bo gostil Severstal Čerepovec, Muršak, ki je igral malo manj kot 17 minut, v katerih je sprožil šest strelov, in soigralci pa ostajajo na vrhu. Prav tako v četrtek bodo še drugič v enem tednu palice prekrižali s Slovanom.

Tičar še petič zapored, Višnovsky z zmagovitim zadetkom

Po skalpu CSKA je Slovan Bratislava tesno, s 5:4, premagal zadnje moštvo zahoda Severstal Čerepovec. Še peto tekmo zapored je zadetek v statistiko vpisal Rok Tičar, ki je slovaški ekipi v 37. minuti priboril sploh prvo vodstvo na tekmi (4:3). Severstal je z igralcem manj izenačil v 54. minuti, a je le minuto zatem zmagovalca odločil Lubomir Višnovsky. Slovan je z 39-letnim branilcem, ki se je po skoraj desetletju in pol v ligi NHL vrnil domov in odigral drugo tekmo v dresu Slovana v tej sezoni, pridobil izkušnje, ki mu bodo zagotovo še kako prav prišle. Trenutno 11. moštvo zahoda nova tekma čaka v četrtek v gosteh pri CSKA.

Ne spreglejte