Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 7. 2013,
21.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Innsbruck Sapa Fehervar liga EBEL

Torek, 9. 7. 2013, 21.36

6 let, 6 mesecev

"Morskim psom" se smeji: prihaja slovaški prvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na Tirolskem je veselo. Innsbruck je pripeljal dve okrepitvi: prihajata drugi najučinkovitejši igralec slovaške Extralige Lukas Jurik in ameriški branilec Shane Sims.

Podobno kot Dunaj je tudi Innsbruck zavzeto zavihal rokave in je tik pred tem, da konča sestavo ekipe za novo sezono. Z optimizmom jih lahko navdaja zadnji ulov, saj so v svoje vrste zvabili kapetana aktualnih slovaških prvakov Lukasa Jurika. Enaintridesetletni Slovak je večino kariere preigral v slovaški Extraligi, zadnja tri leta je preživel pri HKM-ju Zvolen, s katerim je v pretekli sezoni osvojil naslov slovaških prvakov. Za centralnim napadalcem je odlična sezona. Na 71 tekmah je statistiko obogatil s 73 točkami (36 zadetkov, 37 podaj) in upravičil vlogo kapetana, ki jo je v Zvolnu opravljal zadnji dve leti. Pohvali se lahko tudi s podatkom, da je bil drugi najbolj učinkoviti igralec slovaškega prvenstva. ''Navdušeni smo, da bo Lukas prihodnjo sezono del naše ekipe, ki bo z njim pridobila v napadu in bo postala še bolj kakovostna,'' je kratko in jedrnato prihod novega varovanca, ki je sklenil enoletno sodelovanje, ocenil trener Innsbrucka Daniel Naud.

Na Tirolskem so poskrbeli tudi za okrepitev na branilskem položaju. Iz danskega Aalborga so pripeljali Shana Simsa, ki je v krstni evropski sezoni odigral 46 tekem in vpisal 24 točk. Petindvajsetletnik, ki ga je leta 2006 v petem krogu nabora NHL kot 126. izbrala ekipa New York Islanders, za katero je odigral eno tekmo, je z ''morskimi psi'' podpisal enoletno pogodbo. Prenova ekipe je tako skoraj pri koncu, Naud si želi le še kakšnega moža v obrambi.

Banham in Kovács ostajata na Madžarskem

Kanadski veteran, ki je dobro znan tudi slovenskemu občinstvu – dve sezoni je nosil dres ljubljanske Olimpije –, Frank Banham, se je odločil, da bo kariero nadaljeval v Szekesfehervarju. Osemintridesetletnik bo pri madžarski Sapi ostal še dve sezoni, za eno leto pa je zvestobo klubu, za katerega igra že 11 sezon, obljubil Csaba Kovács.

Ne spreglejte