Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2013,
20.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar

Ponedeljek, 22. 4. 2013, 20.02

8 let

''Morski psi'' zapluli v končnico in ogrozili Kralje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na gostovanju v Minnesoti so aktualni prvaki priznali premoč tekmecu, ki mu načrte za končnico, kamor so se uvrstile še tri ekipe (San Jos, St. Louis in NY Islanders), lahko prekriža še Detroit.

Kralji so tokrat obstanek na četrtem mestu iskali pri Minnesoti, ki ji po sezoni 2007/2008, ko se je zadnjič uvrstila v končnico, kaže odlično. Z zmago nad prvaki so si ''Divjaki'' na široko odprli vrata končnice, ki jim jih lahko zapre le najbolj črn scenarij. Anže Kopitar, ki se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce, in soigralci so sicer zadržali četrto mesto, a se bodo zanj morali še kako boriti. ''Morski psi'' iz San Joseja, ki so si po zmagi nad Dallasom zagotovili končnico, imajo namreč enako število točk kot LA Kings. ''Navdaja me občutek olajšanja. Takoj ko smo odigrali srečanje, smo preverili ostale rezultate. Še vedno imamo možnost prednosti domačega igrišča, kar bi bila res odlična stvar,'' je bil po tekmi navdušen trener San Joseja Todd McLellan. V drugem taboru pa veliko razočaranje, saj imajo Zvezde za končnico le še teoretične možnosti. ''Obup in razočaranje. Potrebovali smo ti dve točki, a ju nismo dobili. Zdaj imamo na voljo še štiri,'' razočaranja ni skrival Jamie Benn, njegov soigralec Stephane Robidas pa pravi, da se morajo še naprej boriti za svoje navijače: ''Ne vem, koliko možnosti sploh še imamo, a moramo se potruditi, to dolgujemo našim privržencem.'' Z novima dvema točkama pa si je izločilne boje na zahodu priborila še ena ekipa, in sicer St. Louis Blues, ki na šestem mestu zaostaja zgolj točko za Kralji in San Josejem. Na zahodu bo torej še kako vroče, predvsem v ekipi ''rdečih kril'', ki je trenutno na devetem mestu in za 22. zaporedno uvrstitvijo v končnico zaostaja le za točko.

NY Islanders po šestih sezonah v končnici

Kljub porazu po kazenskih strelih so imeli hokejisti NY Islanders v torek razlog za veselje. Po sezoni 2006/2007 so spet v končnici. ''Po porazu se še nikoli nisem počutil bolje. Garth Snow (generalni direktor Isalnder, op. a.) je imel potrpljenje in je verjel v nas. Imeli smo dobro jedro ekipe, on pa je pripeljal še nekaj pomembnih delov sestavljanke, kot je Lubomir Višnovsky. In zdaj nam je uspelo,'' se je konferenčnega četrtfinala po tekmi razveselil danski napadalec Frans Nielsen. Nič kaj pa se ni smejalo hokejistom Winnipeg Jets, ki so s 3:5 izgubili proti Washingtonu in ostajajo na devetem mestu, za končnico pa zaostajajo le točko, a bodo do konca rednega dela odigrali le še eno tekmo. Teorija za edino moštvo z vzhoda, ki si še lahko pribori končnico, še obstaja. Vodilni ekipi vzhodne konference Pittsburghu je doma spodletelo proti Buffalu, izgubili so tudi ''Kosmatinci'' iz Bostona, ki pa kljub porazu proti Philadelphii ostajajo na vrhu severovzhodne divizije.

Ne spreglejte