Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 5. 2017,
11.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Mitja Robar KAC Celovec liga EBEL legionarji SP v hokeju 2017 slovenska hokejska reprezentanca

Torek, 30. 5. 2017, 11.10

6 let, 6 mesecev

Ostaja na Koroškem

Mitja Robar tudi v prihodnje v dresu Celovca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Mitja Robar | Foto Sportida

Foto: Sportida

Izkušeni slovenski branilec, dolgoletni član slovenske reprezentance Mitja Robar bo tudi v prihodnji sezoni igral v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Še naprej bo branil barve koroškega Celovca, ki se mu je pridružil lani.

Aktualni podprvaki lige EBEL pospešeno gradijo moštvo za prihodnjo sezono. Del te bo drugo leto zapored prekaljeni slovenski steber obrambe Mitja Robar.

Štajerec se je v Celovec preselil lani in se dobro vključil v koroško moštvo. Na 48 tekmah rednega dela je v statistiko vpisal šest zadetkov in deset podaj, na 14 obračunih končnice pa pomagal s štirimi podajami. S trofejnim avstrijskim kolektivom, enim od tistih z globokimi mošnjički, se je dogovoril za enoletno podaljšanje sodelovanja.

Zmagovalna miselnost in strast

"V zelo kratkem času je postal izjemno pomemben člen naše ekipe. Je pravi profesionalec z zmagovalno miselnostjo, ki na ledu drsa z veliko strastjo. Veseli nas, da bo še naprej igral za naš klub," je podaljšanje pogodbe s 34-letnim stalnim članom slovenske reprezentance komentiral direktor Dieter Kalt.

Zapolnjen branilski kader

Z Robarjem, Ramónom Schnetzerjem in Michaelom Kernbergerjem so postavili še zadnje kamenčke v branilski mozaik za prihodnjo sezono. Prav tako je že zapolnjena tudi vratarska vrsta. Novosti se lahko pojavijo še v napadu, kjer je lani igral tudi Žiga Pance, ki trenutno okreva po poškodbi nove. Staknil jo je tik pred svetovnim prvenstvom v Parizu, ki se je za Slovence končalo z nazadovanjem v nižji kakovostni rang tekmovanja.

Celovec, ki je lani v finalu premoč priznal Dunaju, bo igral tako v ligi EBEL kot v hokejski ligi prvakov.

Ekipa za sezono 2017/18:

Vratarji: Thomas Dechel, Tomáš Duba, David Madlener
Branilci: Christoph Duller, David Fischer, Kevin Kapstad, Michael Kernberger, Richie Regehr, Mitja Robar, Ramón Schnetzer, Martin Schumnig, Steven Strong
Napadalci: Johannes Bischofberger, Marco Brucker, Manuel Ganahl, Manuel Geier, Stefan Geier, Patrick Harand, Thomas Hundertpfund, Thomas Koch, Niki Kraus, Florian Kurath, Jamie Lundmark, Matthew Neal, Marco Richter, Kevin Schettina

Ne spreglejte