Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 2. 2021,
18.25

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Columbus Blue Jackets Mikko Koivu liga NHL

Sreda, 10. 2. 2021, 18.25

3 leta, 2 meseca

Mikko Koivu

Finec po sedmih tekmah nove sezone obesil drsalke na klin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Mikko Koivu | Mikko Koivu je kariero končal po zgolj sedmih tekmah v dresu Columbusa, ki se mu je po dolgih letih igranja za Minnesoto pridružil pred sezono. | Foto Guliverimage

Mikko Koivu je kariero končal po zgolj sedmih tekmah v dresu Columbusa, ki se mu je po dolgih letih igranja za Minnesoto pridružil pred sezono.

Foto: Guliverimage

Mikko Koivu, finski reprezentant v hokeju na ledu, je v torek sporočil, da končuje kariero. V severnoameriški ligi NHL je preživel 16 let, večinoma pri Minnesoti, zadnjih sedem tekem pa je odigral za Columbus, s katerim je pred sezono podpisal enoletno pogodbo, vredno 1,5 milijona dolarjev, je poročal ESPN. Razlog za slovo po zgolj nekaj obračunih nove sezone je ta, da ni dosegal želene ravni, na kateri bi lahko pomagal soigralcem.

"To ni bila lahka odločitev zame, saj sem oboževal vsako minuto kratkega časa v Columbusu in resnično upal, da bom tej ekipi lahko pomagal uresničiti cilje v sezoni," je za spletno strani ekipe iz Columbusa dejal 37-letni Koivu in dodal: "Na žalost pa mi ni uspelo priti do želene stopnje pripravljenosti in forme, zato sem moral biti zvest samemu sebi in pravičen do soigralcev. Pokoj je bila najboljša rešitev."

Največji pečat je pustil pri Minnesoti, za katero je igral 15 sezon in bil njen kapetan. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Največji pečat je pustil pri Minnesoti, za katero je igral 15 sezon in bil njen kapetan. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

S finsko reprezentanco je osvojil dve olimpijski kolajni, leta 2006 v Torinu srebrno, štiri leta pozneje v Vancouvru bronasto, s svetovnih prvenstev pa se je vrnil z zlatom leta 2011 in še s po dvema srebrnima in bronastima medaljama.

Preberite še:

Tampa Bay Nashville NHL
Sportal Prvaki neustavljivi v ligi NHL, najboljšega ima Toronto #video
Anže Kopitar
Sportal Kopitar in druščina ne najdejo poti iz krize #video
Ne spreglejte