Marcel Rodman je zamenjal klub, a ne lige

Dolgoletni slovenski hokejski reprezentant Marcel Rodman ima novega delodajalca. Izkušeni napadalec je Dresdner Eislowen zamenjal za Bietigheim Steelers, ki prav tako igra v drugi nemški ligi.

Marcel Rodman bo še naprej drsal v drugi nemški ligi, a v prihodnje bo nosil dres vodilnega kluba Bietigheim Steelers. Z njim je leta 2013 že postal zmagovalec druge nemške lige.

Marcel Rodman bo še naprej drsal v drugi nemški ligi, a v prihodnje bo nosil dres vodilnega kluba Bietigheim Steelers. Z njim je leta 2013 že postal zmagovalec druge nemške lige. Foto: Vid Ponikvar

Novo leto, nov klub za 35-letnega Marcel Rodmana, ki ostaja del drugoligaške nemške druščine, a je spremenil okolje. Potem ko je skoraj sezono in pol preživel pri kolektivu Dresdner Eislöwen, bo v prihodnje nosil dres trenutno vodilnega kluba v DEL2 Bietigheim Steelers.

Slovenski napadalec je še v nedeljo pomagal tretji ekipi tekmovanja Dresnerju in ob porazu z 2:3 sodeloval pri obeh zadetkih (zadetek in podaja). Dan pozneje je postalo uradno, da ni več njegov član in da bo spet oblekel dres železarjev. Rodman je namreč za Bietigheim Steelers igral že v sezoni 2012/13, ko mu je kot kapetan pomagal ugnati vso konkurenco.

Hitro se bo vklopil

"Rad bi se zahvalil klubu Dresdner Eislöwen za vso podporo, še posebej v obdobju med mojo težko poškodbo (Rodman je zaradi poškodbe izpustil vso lansko sezono, op. a.). Hokej vedno prinaša nove izzive. In jaz jih sprejemam," je ob slovesu za uradno spletno stran kluba dejal dolgoletni član slovenske izbrane vrste. V tej sezoni je za Dresdner odigral 33 tekem in statistiko obogatil s 30 točkami (pet zadetkov, 25 podaj).

"Marcel pozna večino ekipe, trenerje in okolje. Seznanjen je z igralnim sistemom, tako da se bo hitro vključil v ekipo. Veselimo se, da ga lahko spet pozdravimo v svojem moštvu," je novo okrepitev komentiral direktor železarjev Volker Schoch.

Bietigheim, ki mu v zadnjem obdobju ne gre najbolje, saj je na zadnjih petih tekmah štirikrat izgubil, ima po 34 tekmah na prvem mestu DEL2 68 točk, le dve manj je zbral Frankfurt Löwen, še dodatnih sedem manj ima zdaj že nekdanji Rodmanov klub Dresdner.

Kranjc do konca sezone pri Bad Nauheimu

Slovenski branilec Aleš Kranjc, ki je sezono začel na Jesenicah, a se pozneje preselil v drugo nemško ligo k Bad Nauheimu, je prepričal vodstvo kluba in bo tam ostal do konca sezone. Kranjc je s soigralci 11., tri točke za desetim mestom, ki prinaša dodatne kvalifikacije za končnico.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano