Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 6. 2014,
22.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Stanleyjev pokal Los Angeles Kings New York Rangers liga NHL finale

Sobota, 7. 6. 2014, 22.23

8 let

Maratonska druga tekma finala, dva podaljška in še druga zmaga Kraljev (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na drugi tekmi velikega finala hokejske lige NHL so Anže Kopitar in njegovi soigralci iz moštva Los Angeles Kings dosegli še drugo zmago nad New York Rangers, a šele po dveh podaljških.

V prvi tretjini so Kralji spet dobili dva gola, nobenega pa dali. Mrežo Jonathana Quicka je v 11. minuti načel gostujoči branilec Ryan McDonagh, ki je izkoristil darilo Justina Williamsa. Ta je v obrambni tretjini LA izgubil plošček, ki ga je Dominic Moore podal McDonaghu na modro linijo, ob močnem strelu pa je bil pokriti Quick nemočen. Slabih osem minut pozneje je na semaforju pisalo 2:0 za Rangerje. Ploščico je tokrat v napadalni tretjini izgubil Mat Greene, norveški napadalec New Yorka Mats Zuccarello je hitro zadrsal v protinapad in s pomočjo podajalcev McDonagha in Dericka Brassarda goste popeljal v občutnejše vodstvo.

V drugi minuti druge tretjine pa so si napako privoščili Rangerji. Brad Richards je izgubil plošček v obrambni tretjini New Yorka, domači trio Dwight King, Justin Williams in Jarret Stoll (s strelom iz zapestja) pa je poskrbel za znižanje zaostanka. Zanesljivi gostujoči vratar Henrik Lundqvist je bil na hudi preizkušnji od osme do desete minute druge tretjine, ko so imeli gostje izključenega Benoita Pouliota, Kralji pa so uprizorili pravo obstreljevanje newyorških vrat, z našim Anžetom Kopitarjem v eni glavnih vlog. A švedski zvezdnik je zdržal, njegovi Rangerji pa so ohranili minimalno prednost.

Kralji so si v 31. minuti tekme privoščili neznačilno napako, ob leteči menjavi so se na ledu znašli z igralcem preveč in prvič na tekmi je lahko ena od ekip izkoristila "power-play". Jake Muzzin je izgubil plošček, gostujoči trio Chris Kreider, Derek Stepan in Martin St. Louis je uprizoril bliskovito akcijo in po strelu zadnjega je bil Quick premagan še tretjič. Kralji so tri minute pozneje, ob izključitvi Zuccarella, ki si je dve minuti hlajenja prislužil s spotikanjem Dustina Browna, Newyorčanom vrnili.

Willie Mitchell je z močnim strelom z modre linije presenetil pokritega Lundqvista in znižal zaostanek na 2:3, a le nekaj sekund zatem je New York spet vodil z dvema goloma prednosti. Na led se je vračal Zuccarello, se izmuznil nepozornim domačim hokejistom, poslal plošček do Dericka Brassarda, ta pa je hladnokrvno zadrsal okoli gola in kaznoval prav tako nepozornega Quicka.

Zadnja tretjina se je začela s strelom Ricka Nasha na Quickova vrata, a so Kralji nato prešli v silovit napad. Justin Williams je v drugi minuti sprožil imenitno akcijo, ki jo je s strelom od daleč končal Matt Greene, a zadetek za 3:4 je prispeval Dwight King, ki je v vratarjevem prostoru oviral Henrika Lundqvista in se zadnji dotaknil ploščka, namenjenega za hrbet 32-letnega švedskega čuvaja mreže. Protesti gostujočih hokejistov niso pomagali, Kralji so se vrnili v igro.

Pritisk igralcev LA ni popuščal, za izenačenje je v 48. minuti tekme poskrbel prvi napad Anže Kopitar – Dustin Brown – Marian Gaborik. Agresivna trojica je držala plošček v napadalni tretjini, po nekaj neuspešnih posredovanjih gostujočih hokejistov pa je svoj 13. gol v letošnjem "play-offu" dosegel slovaški zvezdnik Los Angelesa. Akcija sicer ni bila povezana, uradno je Gaborik gol zabil brez pomoči. Pri neodločenem izidu je ostalo do konca rednega dela tekme, odločitev o zmagovalcu je bila spet prestavljena v podaljšek.

V podaljšku se je zvrstilo nekaj nevarnih akcij na obeh straneh, nekoliko bolj odločni pa so bili vendarle hokejisti domače ekipe. V 11. minuti podaljška je gostujoči branilec Dominic Moore s palico v obraz udaril Jeffa Carterja in si prislužil dve minuti kazni, domači pa ponujene priložnosti niso izkoristili. Še več, 38 sekund pred iztekom kazni Mooru si je izključitev prislužil Justin Williams, a tudi Rangerjem minute in 22 sekund igre z igralcem več ni uspelo kronati z zmagovitim golom.

Jeff Carter je dobrih pet minut pred koncem podaljška naredil prekršek nad newyorškim vratarjem, v napetih dveh minutah igre 5 na 4 so si celo lepše priložnosti priigrli Kralji, gola pa vseeno niso dosegli. Jonathan Quick je na drugi strani ubranil nekaj nevarnih strelov, maratonska tekma je šla v drugi podaljšek. V 11. minuti tega je udaril prvi napad LA, Anže Kopitar in Willie Mitchell sta vpisala podaji, kapetan Dustin Brown pa je dosegel gol za zmago.

Ne spreglejte