Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 12. 2011,
17.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miha Brus

Četrtek, 29. 12. 2011, 17.56

8 let

M. Brus: V napadu ponoviti učinkovitost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnje tri kroge zapored so ''železarji'' vedno osvojili vsaj točko, do obeh so prišli prav na zadnji tekmi z Olimpijo. Sedaj jih čaka gostovanje na Dunaju, s katerim imajo letos pozitiven izkupiček.

Zadnji večni derbi je poskrbel, da so tribune pokale po šivih, marsikateri navijač željan pravega posladka, je moral ostati pred dvorano. Kdor je do dragocenega listka prišel, je bil s prikazanim lahko zadovoljen. Je že res, da sta obe ekipi delali napake, a prav te so omogočale večje število zadetkov, med katerimi je najbolj spektakularnega dosegel Andrej Tavželj, ki je vratarja Olimpije ugnal skoraj s sredine igrišča.

''Tekma je bila raztrgana, mi smo imeli kar nekaj treme, Olimpija je bila nervozna, saj se ji izmika končnica. Prav zaradi številnih napak smo si oboji pripravili priložnosti, posledično je padlo večje število zadetkov,'' je po tekmi razmišljal Miha Brus, ki je štiri minute pred koncem dosegel zmagoviti zadetek. Slednjega so razveselile predvsem polne tribune: ''Polne tribune so bile dodaten motiv, navijači so bili odlični, dali so nam še več moči in energije. Upam, da bomo imeli tako bučno in številčno podporo tudi v prihodnje.''

Z Dunajem v tej sezoni vedno vsaj do točke

V zadnjem krogu v tem koledarskem letu pa čaka Gorenjce gostovanje v avstrijski prestolnici, kjer znova ne bodo zaigrali v popolni zasedbi, še naprej soigralcem ne morejo pomagati poškodovani Klemen Pretnar, Jaka Ankerst, Andrej Židan in Anže Kuralt.

Tako bodo oslabljeni ''železarji'' iskali pot do še četrte tekme zapored, na kateri bodo skušali osvojiti vsaj točko. Hkrati jih z nekaj optimizma navdaja tudi dejstvo, saj so na vseh treh medsebojnih obračunih v tej sezoni z Dunajem vedno osvojili vsaj točko, doma so obakrat zmagali, v gosteh pa so klonili po izvajanju kazenskih strelov. ''Ne glede na zmago proti Olimpiji, moramo že na naslednjem obračunu igrati bolj disciplinirano v obrambi. Če nam bo to uspelo in če bomo ponovili oziroma ohranili izkoristek priložnosti z zadnjem tekme, potem se lahko tudi z Dunajem nadejamo uspeha,'' razmišlja o receptu za zmago 24-letni napadalec.

Ne spreglejte