Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 4. 2018,
7.00

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

San Jose Sharks Anaheim Ducks Stanleyjev pokal končnica liga NHL

Petek, 13. 4. 2018, 7.00

6 let

Liga NHL, končnica, konferenčni četrtfinale, 12. april

Kralji z enim očesom pri tekmecih, morski psi ugnali račke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Evander Kane | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V ligi NHL je bilo ponoči na sporedu pet obračunov konferenčnega četrtfinala. Kar dva sta se končala z rezultatom 5:2; hokejisti iz Nashvilla so s 5:2 ugnali Colorado, z enakim rezultatom je Tampa odpravila New Jersey. Za Anžeta Kopitarja in Kralje je bilo najbolj zanimivo soočenje med ekipama Anaheim Ducks in San Jose Sharks. Zmagovalec tega para se bo namreč v polfinalu zahodne konference pomeril z zmagovalcem dvoboja LA King – Vegas. Tokrat so bili s 3:0 boljši Morski psi.

Anaheim je v prvi temi konferenčnega četrtfinala izgubil prednost domačega ledu. S 3:0 ga je premagal San Jose in s tem prekinil serijo sedmih zaporednih zmag Anaheima na domačem igrišču.

Junak zmage je bil Evander Kane, ki je v svoji prvi tekmi "play offa" dosegel dva gola, tretjega je prispeval Brent Burns. Gostujoči vratar Martin Jones je petič v končnicah ostal nepremagan, zato je tokrat ubranil 25 strelov.

Najuspešnejši ekipi rednega dela vzhodnega dela Tampa in Boston sta prišli do gladkih zmag, prva je bila s 5:2 boljša od New Jerseyja, kosmatinci pa so s 5:1 ugnali Toronto. Pri obeh zmagah sta glavni vlogi odigrala češka igralca, za Tampo je Ondrej Palat dosegel gol in dve podaji, enak dosežek je pri Bostonu uspel Davidu Pastrnaku, le podajo manj je prispeval Pastrnjakov rojak in soimenjak David Krejči.

Nashville Predators | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Prepričljiv je bil tudi Nashville, najboljše moštvo rednega dela lige. Colorado je premagal s 5:2, to pa predvsem zaradi odlične zadnje tretjine, v katero sta ekipi vstopili z izidom 2:2. V tem delu se je izkazal predvsem Šved Filip Forsberg, ki je dosegel gola za 3:2 in 4:2. Njegov drugi je bil prava mojstrovina.

"Fantastičen gol, krasna individualna akcija. In to v res pravem trenutku, mislim, da je ta gol tudi odločil današnjo tekmo. Je pa res, da nisem presenečen, na treningih take akcije redno videvam in po njih pobiram ploščke iz moje mreže," je bil navdušen nad golom soigralca domači vratar Finec Pekka Rinne.

Prvi zvezdnik ekipe Washington Aleks Ovečkin je ostal brez točke. | Foto: Reuters Prvi zvezdnik ekipe Washington Aleks Ovečkin je ostal brez točke. Foto: Reuters

Neuspešni so bili hokejisti Washingtona in njihov prvi zvezdnik Rus Aleks Ovečkin, ki v zadnjih letih pred vsako končnico severnoameriške profesionalne lige napovedujejo boj za naslov prvaka, a so v lovu za uspehom vedno neuspešni. Tudi tokrat so končnico slabo začeli, že v prvi tekmi proti Columbusu so izgubili prednost domačega igrišča, gosti so zmagali s 4:3.

Čeprav je Washington z dvema goloma Jevgenija Kuznjecova vodil z 2:0 in pozneje s 3:2, si je Columbus je dobre štiri minute pred koncem prek Setha Jonesa priboril podaljšek, ki ga je v sedmi minuti z mojstrskim golom odločil Ovečkinov rojak Artemi Panarin.

Ruski napadalec, ki je pred tem svoji ekipi pomagal tudi z dvema podajama, je dobil plošček na svoji polovici igrišča, prehitel tekmečeve branilce in ga poslal v levi zgornji kot nemškega vratarja Philippa Grubauerja.

Ovečkina pa od rojakov pri Columbusu ni razjezil le Panarin, ampak tudi vratar Sergej Bobrovski, ki mu je ubranil vse štiri strele, tako da je znameniti napadalec tokrat ostal brez točke. Za modre jopiče je bila to nasploh prva zmaga v prvi tekmi končnice.

Liga NHL, končnica, konferenčni četrtfinale:

Anaheim Ducks : San Jose Sharks 0:3  /0:1/
Kane (2), Burns

Nashville Predators : Colorado Avalanche 5:2 /1:0/
Watson, Smith, Forsberg (2), Sissons; Zadorov, Comeau

Washington Capitals : Columbus Blue Jackets 3:4 (podaljšek) /0:1/
Kuznetsov (2), Smith-Pelly; Wennberg, Vanek, Jones, Panarin

Tampa Bay Lightning : New Jersey Devils 5:2 /1:0/
Palat, Johnson, Gourde, Killorn, Kucherov; Hall, Zajac

Boston Bruins : Toronto Maple Leafs 5:1 /1:0/
Marchand, Backes, Pastrnak, Kuraly, Krejci; Hyman

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

Ne spreglejte