Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 12. 2022,
6.08

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Boston Bruins NHL liga NHL

Sobota, 10. 12. 2022, 6.08

1 leto, 4 mesece

LIGA NHL, 9. DECEMBER

Bostonu spodrsnilo pri eni najskromnejših ekip, Ovečkin lovi Howa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Arizona Coyotes Boston Bruins | Hokejisti Arizone so na kolena spravili vodilno moštvo tekmovanja Boston. | Foto Guliverimage

Hokejisti Arizone so na kolena spravili vodilno moštvo tekmovanja Boston.

Foto: Guliverimage

Vodilna ekipa lige Boston Bruins je na gostovanju pri skromni Arizoni izgubila s 3:4. Hokejisti New Jersey Devils so zamudili priložnost, da bi prehiteli Boston, s 4:6 so klonili proti New York Islanders. Uspešnejši sta bili najboljši moštvi zahoda. Vegas Golden Knights je v podaljšku strl odpor Philadelphia Flyers, Winnipeg Jets pa je za četrto zaporedno zmago s 3:1 slavil pri Chicagu. Najbolj vroče je bilo med NY Rangers in Coloradom, po kazenskih strelih so zmagali prvi (2:1), Igor Šesterkin je ob zmagi zaustavil kar 41 strelov tekmeca. Aleksander Ovečkin je dosegel 796. gol v ligi NHL, tako da ga od drugega z večne lestvice strelcev Gordieja Howa loči le še pet golov.

Los Angeles Kings
Sportal Kopitar s kralji doživel visok poraz, vseeno pohvalil vratarja #video

Vodilna zasedba vzhoda in lige NHL Boston Bruins je doživela presenetljivi poraz. Od Bostona, ki si vrh lestvice deli z New Jersey Devils, so bili boljši hokejisti Arizona Coyotes s 4:3. Zasedba iz Arizone je prekinila niz 19 porazov proti Bostonu.

To je bil drugi najdaljši niz zmag proti enemu nasprotniku v zgodovini NHL. Canadiens so v letih 1974–78 proti Capitalsom zmagali 23 tekem zapored. Kojoti so sicer prvič po 3. novembru igrali v Mullett Areni v Tempeju.

Vse bolj napeto je v pacifiški skupini, kamor sodijo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Ekipa Vegas Golden Knights po zmagi po podaljšku nad Philadelphia Flyers z 2:1 v svojih rokah trdno drži prvo mesto skupine in zahoda. Las Vegas ima 41 točk. Seattle je drugi s 33 točkami, le točko manj imajo kanadski Edmonton in Kralji iz Los Angelesa.

Vegas Golden Knights so zmagali v podaljšku. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vegas Golden Knights so zmagali v podaljšku. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Hokejisti Edmonton Oilers so zmagali drugič zapored, potem ko so s 5:2 ugnali Minnesota Wild 5:2. Ryan Nugent-Hopkins je dosegel gol in dve asistenci za naftarje. Connor McDavid in Leon Draisaitl sta dosegla po gol in podajo. Tudi Derek Ryan in Kailer Yamamoto sta zadela za naftarje, ki so zmagali šestkrat na zadnjih osmih tekmah. Vratar Stuart Skinner je zbral 42 obramb.

"Vsak večer je nova tekma. Želeli smo dati vse od sebe," je dejal Nugent-Hopkins. "Potrebovali smo dober začetek, oni so dobra ekipa. Na splošno je bil to eden naših najboljših 60-minutnih nastopov."

McDavid je niz zadetkov podaljšal na sedem tekem. Dosegel je svoj 25. gol v sezoni. McDavid je trenutno vodilni v ligi po številu golov, asistenc (29) in točk (54).

Ovečkin le še pet golov za Howom

Kapetan prestolnikov Aleksander Ovečkin je Washington popeljal do tretje zaporedne zmage. Washington v zgoščeni metropolitanski skupini na vzhodu zaseda šesto mesto s 30 točkami, za vodilno ekipo divizije New Jersey Devils zaostaja za 13 točk.

37-letni Moskovčan je svoj 796. gol v ligi NHL zadel zgolj štiri sekunde pred koncem tekme v nebranjeno mrežo. Od Gordieja Howa, ki je drugi na lestvici lige NHL z 801 zadetki, ga loči zgolj pet golov. Na vrhu je sicer sloviti Wayne Gretzky z 894 zadetki.

Aleksander Ovečkin je že pri 796. zadetkih lige NHL. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Aleksander Ovečkin je že pri 796. zadetkih lige NHL. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ovečkin je na zadnjih dveh tekmah dosegel tri gole v nebranjeno mrežo. Takšnih golov je dosegel že 52 v svoji karieri v NHL, zaostaja le za Gretzkyjem, ki je tovrstnih golov zbral 56.

"Mislim, da smo vsi nekoliko presenečeni, da ima v svoji karieri le 52 golov v nebranjeno mrežo," je dejal napadalec Capitals Lars Eller. "Zdelo se mi je, kot da jih ima več. Strelci golov dosegajo gole na veliko načinov in moraš biti ob pravem času na pravem mestu. Torej, vesel sem zanj."

Eller, Anthony Mantha in Marcus Johansson so prav tako zadeli za domače, Charlie Lindgren pa je zbral 25 obramb, od tega 14 v tretji tretjini za Capitals, ki so prvič v tej sezoni dosegli tri zmage po vrsti.

"Zdi se, kot da smo na zadnjih treh tekmah igrali neverjeten hokej," je dejal Lindgren. "Iskreno povedano, mislim, da je bilo vse leto zabavno igrati za to ekipo, toda še posebej zadnjih nekaj tekem smo igrali neverjetno. Ne morem pa biti zadovoljen, moramo se še naprej truditi."

Adam Larsson je zadel za hokejiste Kraken, ki so po nizu sedmih zmag izgubili trikrat po vrsti. Philipp Grubauer je zbral 34 obramb.

Liga NHL, 9. december

Lestvici:

Preberite še:

Connor McDavid
Sportal Večer imenitnih presežkov v ligi NHL #video
Kris Letang
Sportal Neverjetno! Le teden dni po možganski kapi že trenira.
Anže Kopitar
Sportal Kopitar blestel in pristavil pomemben delež k zmagi
Ne spreglejte