Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 12. 2022,
6.48

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Toronto Maple Leafs Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Petek, 9. 12. 2022, 6.48

1 leto, 4 mesece

Liga NHL, 8. december

Kopitar s kralji doživel visok poraz, vseeno pohvalil vratarja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Los Angeles Kings | Kralji so v gosteh visoko izgubili proti Torontu (0:5). | Foto Guliverimage

Kralji so v gosteh visoko izgubili proti Torontu (0:5).

Foto: Guliverimage

Hokejisti Los Angeles Kings na čelu s kapetanom Anžetom Kopitarjem so po zmagi nad Ottawo Senators, visoko, s kar 0:5, izgubili proti moštvu Toronto Maple Leafs. To je v zadnjem času v odlični formi, na zadnjih osmih tekmah je zmagalo sedemkrat in se povzpelo na tretje mesto vzhodne konference. Kralji so z 32 točkami na petem mestu zahoda, na tretjem mestu pacifiške divizije.

Slovenski as Anže Kopitar je v dresu kraljev na ledu prebil 16:24 minute in na vrata tekmecev sprožil dva strela.

Toronto se je s 17. zmago in 40. točko v sezoni približal Bostonu (43) na vrhu atlantske divizije. Bruins imajo tudi najboljši izkupiček celotne lige NHL.

Los Angeles je v pacifiški diviziji ostal na tretjem mestu, skupno pa na petem v zahodni konferenci. Zbral je 32 točk po 29 obračunih.

Oglejte si vrhunce obračuna med Los Angelesom in Torontom:

V prvi tretjini golov ni bilo, v drugi pa so domači v razmaku dobrih osmih minut zadeli štirikrat. Med njimi tudi Mitch Marner za 4:0, ki je še na 21. tekmi zapovrstjo dosegel vsaj točko. V izjemnem nizu je 25-letnik dosegel 10 golov in 18 podaj.

"Sijajno nadaljevanje niza, še posebej proti ekipi, ki opravlja izjemno delo v nevtralni coni. V njej te upočasnjujejo in ti preprečujejo, da bi iz nje drsal brez težav," je po tekmi razlagal Marner. "V drugi tretjini smo kljub temu prevzeli nadzor, uveljavili svojo igro. Bili smo hitri, zadeli in ves čas pritiskali nanje," je še dodal.

Pred Marnerjem so se med strelce vpisali Pierre Engvall, David Kampf in William Nylander, ki so zadeli v razmaku vsega 66 sekund v šesti in sedmi minuti druge tretjine. Končni izid je postavil Auston Matthews sredi zadnjega dela igre.

Kopitar: Naš vratar si zasluži pohvale

"Še zdaleč nismo igrali, kot bi morali," je po tekmi priznal Kopitar. "Že prva tretjina se je končala z 0:0 predvsem po zaslugi našega vratarja. Zasluži si vse pohvale, saj v polju nismo bili dovolj dobri," je še dodal 35-letni Hrušičan.

Jonathan Quick je v vratih kraljev obranil 36 od 41 strelov, Ilja Samsonov pa je na drugi strani ustavil vseh 29 strelov.

Junak tekme: Ilja Samsanov:

Naslednja priložnost za moštvo iz Los Angelesa bo v noči na nedeljo, ko se bo prav tako v gosteh pomerilo z Montreal Canadiens.

Brez večjih težav so na domačem ledu slavili hokejisti Tampa Bay Lightning, ki so s 5:2 premagali Nashvile Predators, in Florida Panthers, ki so bili s 5:1 boljši od Detroit Red Wings. Po podaljšku so domačo zmago zabeležili tudi Dallas Stars s 4:3 nad Ottawo Senators. Za zmago zvezd je vsega 29 sekund pred iztekom podaljška zadel Tyler Seguin.

Do edine gostujoče zmage je tokrat prišlo vodilno moštvo centralne divizije Winnipeg Jets. S 5:2 so premagali St. Louis Blues. Vegas Golden Knights z 39 točkami ostajajo na vrhu zahodne konference, medtem ko je Winnipeg drugi s štirimi točkami zaostanka.

Kris Letang
Sportal Neverjetno! Le teden dni po možganski kapi že trenira.
Connor McDavid
Sportal Večer imenitnih presežkov v ligi NHL #video

Liga NHL, 8. december

Lestvici:

Preberite še:

Reilly Smith
Sportal Zlati vitezi končali rekorden niz Bostona
Anže Kopitar
Sportal Kopitar blestel in pristavil pomemben delež k zmagi
Ne spreglejte