Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 11. 2018,
7.15

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

Anaheim Ducks derbi liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Sreda, 7. 11. 2018, 7.15

5 let, 5 mesecev

Liga NHL, 6. november

Kopitar in druščina z novim trenerjem do nove zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Anže Kopitar | Kralji so prišli do pete zmage v sezoni. | Foto Getty Images

Kralji so prišli do pete zmage v sezoni.

Foto: Getty Images

Anže Kopitar in njegovi Kralji so na domačem ledu v dvorani Staples Center s kar 4:1 premagali mestne tekmece iz Los Angelesa Anaheim Ducks. Kings je prvič vodil novi trener Williem Desjardins in svoje poslanstvo začel, kot si je lahko le želel.

Kralji so odlično začeli. Že v sedmi minuti so izkoristili igro z igralcem več. V polno je zadel Dustin Brown. Vodstvo domačih je še v prvi tretji povišal Kyle Clifford. V drugi tretjini je za 3:0 zadel še Rus Ilja Kovalčuk in srečanje je bilo bolj ali manj odločeno.

Za goste je sicer znižal Ryan Kesler na 3:1, končni izid pa je z zadetkom v prazno mrežo postavil Tyler Toffoli in hokejiste iz Los Angelesa popeljal do pete zmage v sezoni. Kralji so še vedno zadnjeuvrščena ekipa na zahodu.

Kapetan Kraljev Anže Kopitar je na ledu preživel skoraj 19 minut in dvakrat streljal na vrata Anaheima.

Vrhunci s tekme v Los Angelesu:

Kralji s peto zmago in 11 točkami ostajajo na repu razpredelnice zahodne konference. Kopitarja in kralje naslednja tekma čaka v noči na soboto, ko bodo gostili Minnesoto.

Nervozni, a so dobro reagirali

"Pred tekmo smo bili zaradi novega trenerja na trnih, mislim, da smo dobro reagirali. Odigrali smo odličnih 20 minut, že v prvi tretjini povedli z 2:0, nato pa o nadzorovali rezultat. Pokazali smo, kako moramo igrati, če želimo zmagovati," je po tekmi dejal domači vratar Jack Campbell, ki je ubranil 30 strelov.

Tampa Bay Lightning ostaja najuspešnejša ekipa lige. | Foto: Reuters Tampa Bay Lightning ostaja najuspešnejša ekipa lige. Foto: Reuters

Tampa ostaja najboljša ekipa lige

Najuspešnejša ekipa lige je še naprej Tampa, ki je tokrat s 5:2 premagala Edmonton. Nikita Kučerov je k zmagi prispeval dva gola in asistenco, Steven Stamkos pa gol in dve asistenci.

V torkovih tekmah je največ gol padlo v Ottawi, kjer so domači senatorji s 7:3 ugnali New Jersey, kar pet točk je zbral Mark Stone, mrežo je zatresel dvakrat in pri golu še trikrat podal.

New York Rangers slavili četrtič zapored

Četrto zaporedno zmago so zabeležili New York Rangers, s 5:3 so bili boljši od Montreala. Tekma je bila vse do konca izenačena, slabe tri minute pred koncem je Neal Pionk zadel za vodstvo domačih s 4:3, nato so imeli gostje, za katere je dva gola prispeval Slovak Tomaš Tatar, igralca več na ledu, a dobili gol, strelec je bil Šved Mika Zibanejad.

Ryan O'Reilly se je razveselil prvega hat-tricka. | Foto: Reuters Ryan O'Reilly se je razveselil prvega hat-tricka. Foto: Reuters

Prvi hat-trick Ryana O'Reillyja

Pri St. Louisu letos blesti Ryan O'Reilly, ki se je s trisom golom pri zmagi proti Carolini prebil med najboljšo deseterico najučinkovitejših igralcev lige. "Odličen občutek, to je moj prvi hat-trick v ligi, do zdaj sem tri gole dosegel le v poletni ligi," je bil ponosen O'Reilly, ki je letos že dosegel sedem golov in 12 podaj. Poleg trikratnega strelca se je pri domačih izkazal tudi vratar Chad Johnson, ubranil je kar 38 strelov. Pri Carolini, ki je izgubila petič zaporedoma, je imel vratar Curtis McElhinney manj dela, štiri gole je prejel le iz 20 strelov.

Še za odtenek uspešnejši od vratarja St. Louisa, Johnsona je bil Jimmy Howard, ki je Detroitu za zmago nad Vancouvrom s 3:2 pomagal s 40 obrambami. Število je večje tudi zaradi podaljška, ki so ga morali igralci odigrati. V njem golov ni bilo, tako da so morali zmagovalca odločiti kazenski streli.

Toronto je s 3:1 ugnal Vegas, Columbus s 4:1 Dallas, San Jose pa s 4:2 Minnesoto.

John Stevens LA KIngs
Sportal Vodstvo Kraljev udarilo po mizi in trenerskemu štabu pokazalo vrata
Joel Quennevile
Sportal Blackhawks odpustili trenerja, ki jim je prinesel tri Stanleyjeve pokale
Washington Capitals
Sportal Aktualni prvaki so dosegli šesto zmago #video
Tampa bay
Sportal Tampa potrdila prvo mesto, Rački prekinili niz sedmih porazov #video
Ne spreglejte