Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 11. 2018,
20.33

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61

1

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings John Stevens liga NHL Tampa Bay Lightning Ottawa Senators

Nedelja, 4. 11. 2018, 20.33

5 let, 5 mesecev

spremembe pri kraljih

Vodstvo Kraljev udarilo po mizi in trenerskemu štabu pokazalo vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61

1

John Stevens LA KIngs | John Stevens ni več trener Los Angeles Kings. | Foto Getty Images

John Stevens ni več trener Los Angeles Kings.

Foto: Getty Images

Po enem najskromnejših začetkov Los Angeles Kings, na 13 tekmah so zmagali le štirikrat, kar jih je prikovalo na dno lestvice, je vodstvo Kraljev odpustilo glavnega trenerja Johna Stevensa in pomočnika Dona Nachbaurja. Začasni trener Anžeta Kopitarja in Kralifornijcev bo Willie Desjardins, njegov pomočnik bo postal nekdanji NHL-ovec, kratek čas igralec Kraljev, Marco Sturm, ki je kot selektor Nemce februarja popeljal do presenetljivega olimpijskega srebra.

Po zgolj štirih zmagah, devetih porazih, devetih točkah in zadnjem mestu na lestvici so se pri Los Angeles Kings odločili za spremembe. John Stevens, ki je vodenje kalifornijske ekipe prevzel pred lansko sezono, ko je moral oditi Darryl Sutter, se je moral posloviti od trenerske taktirke. Prav tako je vodstvo odpustilo njegovega pomočnika Dona Nachbaurja.

Odigral pomembno vlogo pri največjih uspehih

"Smo sredi kritičnega obdobja sezone, v kateri so rezultati precej pod pričakovanji. Odločitev je bila težka, a verjamemo, da tudi potrebna. Spoštujemo Johna, bil je pomemben del naše organizacije ob preteklih uspehih in smo mu hvaležni za celoten njegov prispevek. Hvaležni smo tudi Donu za vso pomoč v trenerskem štabu in mu želimo vse najboljše v prihodnosti," je za uradno spletno stran kluba dejal podpredsednik in generalni direktor Kraljev Rob Blake.

Anže Kopitar in soigralci imajo novega trenerja. | Foto: Getty Images Anže Kopitar in soigralci imajo novega trenerja. Foto: Getty Images

Stevens je kot pomočnik pri Kraljih deloval že od sezone 2010/11, tako da je bil zraven pri obeh naslovih prvaka NHL (2012, 2014). Kopitar in druščina so v soboto sicer na kolena spravili Columbu, a odločitev, da je čas za slovo Stevensa, naj bi padla že po četrtkovem porazu LA Kings z 2:5 proti Philadelphii.

Prihaja Desjardins

Pri Kraljih so trenersko vlogo začasno zaupali Willieju Desjardinsu, ki je med letoma 2014 in 2017 v ligi NHL vodil Vancouver Canucks, ki ga je le v prvi sezoni popeljal do končnice, izpadli so v prvem krogu. Pred tem je dve sezoni opravljal vlogo pomočnika trenerja pri Dallas Stars. Enainšestdesetletni Kanadčan je v lanski sezoni deloval kot selektor Kanade na turnirjih Karjala Cup in Spenglerjevem pokalu ter na olimpijskih igrah. Javorjevi listi so napadali tretje zaporedno olimpijsko zlato, a v olimpijski družbi brez NHL-ovcev končali na tretjem mestu. Willie Desjardins je novi trener Kraljev. Nazadnje je kot selektor vodil Kanado. Če se bo izkazal, v novi vlogi ne bo le začasno. | Foto: Reuters Willie Desjardins je novi trener Kraljev. Nazadnje je kot selektor vodil Kanado. Če se bo izkazal, v novi vlogi ne bo le začasno. Foto: Reuters

Desjardinsu bo kot pomočnik pomagal dolgoletni nemški NHL-ovec Marco Sturm, ki se je v zadnjem letu izkazal z vodenjem nemške reprezentance. Nemce je namreč februarja v Južni Koreji popeljal do naslova olimpijskih podprvakov. V finalu so po drami izgubili z Rusi.

Če se bo trenerski štab izkazal, na svojem mestu ne bo ostal le začasno.

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitar napovedal boljše čase #video
Florida Panthers
Sportal Winnipeg se je opekel v Helsinkih
Chicago Blackhawks
Sportal Slabe novice za Kralje, Chicagu ni uspelo skočiti pod vrh
Ne spreglejte