Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 3. 2022,
6.43

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Washington Capitals Aleksander Ovečkin Pittsburgh Penguins Sidney Crosby liga NHL

Sobota, 26. 3. 2022, 6.43

2 leti

Liga NHL, 25. marec

Colorado vse bližje stotici, Ovečkin odločil v Buffalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Colorado Avalanche | Hokejisti Coloarado Avalanche so s 6:3 premagali Philadelphio. | Foto Guliverimage

Hokejisti Coloarado Avalanche so s 6:3 premagali Philadelphio.

Foto: Guliverimage

Vodilno moštvo lige NHL Colorado Avalanche se je z zmago 6:3 nad Philadelphia Flyers še približalo sto točkam. Pred najbližjim zasledovalcem zahoda Calgaryjem, ki je s 4:2 ugnal Arizono, ima 11 točk prednosti. Aleksander Ovečkin je odločil srečanje v Buffalu, kjer je Washington odpor domačinov strl šele po izvajanju kazenskih strelov. Pittsburgh je vknjižil visok poraz pri Rangersih (1:5), Winnipeg pa je prišel do pomembne zmage v boju za končnico.

Vodilni kolektiv najmočnejše hokejske lige na svetu Colorado se je po porazu z Vancouvrom vrnil na zmagovite tirnice. Pred domačimi gledalci je s 6:3 premagal Philadelphia Flyers. V 19. minuti so z golom Mikka Rantanena povedli že s 4:1, v začetku drugega dela zvišali na +4, gostje so se pozneje približali na dva gola (5:3), a je Cale Makar v 49. minuti s svojim drugim golom postavil končni rezultat. Colorado je pri 97 točkah in zanesljivo vodi v centralni diviziji, druga je Minnesota, za katero naj bi zvečer proti Columbusu po trade-u debitiral izkušeni vratar Marc Andre Fleury.

Vodilna ekipa centrale divizije Calgary je s 4:2 premagala Arizono in ima zdaj pred drugouvrščenim divizijskim tekmecem LA Kings sedem točk prednosti. Anže Kopitar in soigralci se bodo v noči na nedeljo na domačem ledu spopadli s Seattlom.

Najvišjo zmago večera so vknjižili hokejisti New York Rangers, s 5:1 so odpravili divizijskega tekmeca Pittsburgh Penguins in se mu približali le na točko. Chris Kreider je k domačemu slavju prispeval dva zadetka, Mika Zibanejad pa tri asistence.

Aleksander Ovečkin je zadel za zmago v Buffalo, kjer je Washington slavil šele po izvajanju kazenskih strelov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Aleksander Ovečkin je zadel za zmago v Buffalo, kjer je Washington slavil šele po izvajanju kazenskih strelov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Bolj vroče je bilo med Buffalom in Washingtonom, kjer je Aleksander Ovečkin v drugi tretjini z 41. golom sezone izenačil na 3:3, rezultat je vztrajal tudi po koncu rednega dela in podaljška, tako da je sledila loterija, v kateri je Rus odločil zmagovalca.

Podaljšek so videli tudi v Winnipegu, ki je z golom Nikolaja Ehlersa v 21. sekundi podaljšane igre strl Columbus in prišel do pomembne zmage v boju za končnico. Trenutno ni na mestih, ki vodijo v izločilne boje, a ostaja v igri.

Liga NHL, 25. marec:

Buffalo Sabres : Washington Capitals 3:4* - po kazenskih strelih

New York Rangers : Pittsburgh Penguins 5:1

Winnipeg Jets : Columbus Blue Jackets 4:3* - po podaljšku

Calgary Flames : Arizona Coyotes 4:2

Colorado Avalanche : Philadelphia Flyers 6:3

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitar in Kralji po kazenski loteriji morali priznati premoč Chicagu #video
Colorado Avalanche
Sportal Vodilni Colorado se je opekel z Vancouvrom
Ne spreglejte