Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 3. 2022,
7.28

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

liga NHL

Četrtek, 24. 3. 2022, 7.28

2 leti, 1 mesec

LIga NHL, 23. marec

Vodilni Colorado se je opekel z Vancouvrom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Colorado Avalanche | Hokejisti Colorado Avalanche so na domačem ledu morali priznati premoč Vancouver Canucks, ki so slavili zmago s 3:1.  | Foto Guliverimage

Hokejisti Colorado Avalanche so na domačem ledu morali priznati premoč Vancouver Canucks, ki so slavili zmago s 3:1.

Foto: Guliverimage

Ponoči so bile v ligi NHL na sporedu samo štiri tekme. Vodilno moštvo lige Colorado je z 1:3 presenetljivo izgubilo proti Vancouvru, Pittsburgh pa je po kazenskih strelih s 3:4 klonil proti Buffalu. Anaheim, ki mu v zadnjem obdobju ne gre in nujno potrebuje točke za končnico, je z 2:4 izgubil proti Chicagu, kar je njegov osmi zaporedni poraz, Toronto pa je bil s 3:2 boljši od ekipe New Jersey Devils.

Los Angeles Kings
Sportal Hokejisti Los Angelesa do nove prepričljive zmage, Kopitar dvakrat podal

Porazu Colorada na domačem ledu

V severnoameriški hokejski ligi NHL odmeva nočni poraz vodilne ekipe prvenstva. Hokejisti Colorado Avalanche so na domačem ledu morali priznati premoč Vancouver Canucks, ki so slavili zmago s 3:1.

Jaroslav Halak je zaustavil kar 32 poskusov za spremembo izida v Ball Areni v Denverju ter s svojimi obrambami odločilno prispeval k velikemu skalpu hokejistov iz olimpijskega Vancouvra.

To je bila Halakova tretja zmaga v sezoni in prva po 31. januarju. "V tej ligi je vedno lepo zmagati," je dejal Halak. "Mislim, da smo večinoma igrali precej dobro. Tudi njim je treba priznati, vendar so se naši fantje trdo borili. Dobra ekipa so, Colorado, res so dobra ekipa, vendar smo se skušali držati našega načrta igre," je dejal Halak.

Prva in druga tretjina sta minili brez zadetkov. V zadnji tretjini pa so padli vsi štirje goli. Vancouver je povedel z zadetkoma Brocka Boeserja in J.T.-ja Millerja, Nazem Kadri je znižal na 1:3, Bo Horvat pa je postavil končni izid 18 sekund pred koncem.

Tage Thompson je bil junak tekme v Buffalu. K zmagi domače zasedbe je prispeval dva gola v rednem delu tekme, dosegel pa je tudi gol med izvajanjem kazenskega strela za zmago proti Pittsburghu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tage Thompson je bil junak tekme v Buffalu. K zmagi domače zasedbe je prispeval dva gola v rednem delu tekme, dosegel pa je tudi gol med izvajanjem kazenskega strela za zmago proti Pittsburghu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Thompson ključni mož tekme v Buffalu

Tage Thompson je bil junak tekme v Buffalu. Za domačo zasedbo je prispeval dva gola v rednem delu tekme, dosegel pa je tudi gol med izvajanjem kazenskega strela za zmago proti Pittsburghu v KeyBank Centru. Oba izvajalca kazenskega strela pri Pittsburghu sta zgrešila. Zmago pa je potrdil Alex Tuch.

"Vsekakor smo si zaslužili zmago. Mislim, da se lahko vsi pogledamo v oči in si rečemo, da smo dali vse od sebe," je dejal Thompson.

Craig Anderson je dosegel 23 obramb za Sabres, ki so prvič po začetku sezone zmagali trikrat zapovrstjo.

"Igramo veliko bolje, kot smo v začetku leta," je dejal trener Buffala Don Granato.

Za Pittsburgh sta v rednem delu zadela oba zvezdnika Sydney Crosby in Jevgenij Malkin, Kriss Letang pa je izsilil podaljšek manj kot pet minut pred koncem. Bryan Rust in Crosby nista bila uspešna izvajalca kazenskih strelov.

Moštvo Toronto Maple Leafs je v sredo v Scotiabank Areni s 3:2 ugnalo New Jersey Devils. Odločilni zadetek je prispeval Pierre Engvall manj kot pet minut pred koncem.

Patrick Kane je dosegel gol in dve podaji za Chicago Blackhawks v sredo za zmago proti Anaheim Ducks v gosteh v Honda Centru s 4:2.

Dylan Strome in Alex DeBrincat sta imela vsak po gol in asistenco, Kevin Lankinen pa je zbral 27 obramb za Blackhawks.

Sam Carrick je na svoji 100. tekmi v ligi NHL dosegel dva gola, John Gibson pa je vpisal 24 obramb za Ducks, ki so izgubili osmič po vrsti.

Liga NHL, 23. marec

Toronto Maple Leafs : New Jersey Devils 3:2
Buffalo Sabres : Pittsburgh Penguins 4:3 (kazenski streli)
Colorado Avalanche : Vancouver Canucks 1:3
Anaheim Ducks : Chicago Blackhawks 2:4

Lestvici:

Colorado Avalanche
Sportal Šved blestel v Anaheimu in postavil rekord franšize #video
New York Rangers
Sportal Rangers dobili derbi večera v Karolini
 
Ne spreglejte