Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 3. 2022,
8.31

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Aleksander Ovečkin Washington Capitals liga NHL

Ponedeljek, 21. 3. 2022, 8.31

2 leti, 1 mesec

Liga NHL, 20. marec

Rangers dobili derbi večera v Karolini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
New York Rangers | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Hokejisti moštva New York Rangers so ponoči slavili v Raleighu v Karolini z 2:0 in dobili derbi večera druge in tretje ekipe na vzhodu. Carolina je zapravila priložnost, da se na prvem mestu vzhoda izenači s Florido.

Za New York sta zadela Chris Kreider v 36. minuti in Frank Vatrano 42 sekund pred koncem, ko so gostitelji zamenjali vratarja z dodatnim igralcem v polju. Kreider je dosegel že 41. gol v sezoni.

Junak tekme je bil gostujoči vratar Bolgar Aleksander Georgijev, ki je zbral kar 44 obramb, na drugi strani je imel Frederik Anderson mnogo manj dela, odbil je 16 ploščkov.

"Imeli smo tudi veliko sreče," je po zmagi priznal trener New Yorka Gerard Gallant. Na drugi strani je trener domačih Rod Brind'Amour ocenil: "To je bila ena naših boljših tekem v sezoni. A njihov vratar je bil odličen in s tem se stvari spremenijo."

Dallas si je zagotovil pomembno zmago

Pomembno zmago je dosegel Dallas, ki je s 3:2 slavil v New Yorku in se osmemu mestu na zahodu približal na točko. Vodilni gol za zmagovalce je dosegel Rus Aleksander Radulov, nato pa je dvakrat zabil Rope Hintz. Za domače sta bila uspešna ruska zvezdnika Aleks Ovečkin s 40. golom v sezoni in Dmitrij Orlov. Kljub prizadevanjem pa v končnici Washington ni zmogel priključka.

Možnosti za končnico je ohranil tudi Winnipeg, ki je s 6:4 slavil v Chicagu. Domači so sicer vodili z 2:1, nato pa je v drugi tretjini sledil niz štirih golov Kanadčanov, ki ga je z dvema goloma odprl Jansen Harkins. Boleč poraz pa je doživel Vancouver, ki je doma z 2:3 po podaljšku izgubil proti Buffalu in za osmim mestom na zahodu zdaj zaostaja tri točke.

Philadelphia je z 2:1 presenetila New York Islanders in ekipo iz New Yorka dodatno oddaljila od boja za končnico, kjer obeh ekip letos bržkone ne bo. Brez možnosti za končnico sta tudi San Jose in Arizona, prvi pa so slavili s 4:2.

Anžeta Kopitarja z Los Angelesom, trenutno šesto ekipo zahoda, čaka še en prost večer, nato pa domača tekma proti Nashvillu.

Liga NHL, 20. marec:

Philadelphia Flyers : New York Islanders 2:1

22:00, Washington Capitals - Dallas Stars

23:00, Carolina Hurricanes - New York Rangers

0:00, Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets

0:00, San Jose Sharks - Arizona Coyotes

3:00, Vancouver Canucks - Buffalo Sabres

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitarjevi doživeli visok poraz, konec ere Girouxa pri Philadelphii #video
Ne spreglejte