Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 3. 2022,
7.22

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Florida Panthers Philadelphia Flyers Claude Giroux Vegas Golden Knights Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Nedelja, 20. 3. 2022, 7.22

2 leti, 1 mesec

Liga NHL, 19. marec

Kopitarjevi doživeli visok poraz, konec ere Girouxa pri Philadelphii #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Anže Kopitar | Anže Kopitar je s soigralci izgubil pri Vegasu. | Foto Guliverimage

Anže Kopitar je s soigralci izgubil pri Vegasu.

Foto: Guliverimage

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je s svojimi Los Angeles Kings doživel visok poraz proti Vegas Golden Knights. V meki igralništva so zlati vitezi slavili s 5:1, Kopitar pa se ni vpisal med strelce ali podajalce. Kljub temu kralji ostajajo na drugem mestu v pacifiški diviziji. Štiriintridesetletni kanadski veteran Claude Giroux se bo iz Philadelphia Flyers preselil k Florida Panthers.

Anžeta Kopitarja in soigralce je v obup spravljal predvsem domači vratar Logan Thompson, ki je obranil 38 od 39 strelov proti svojim vratom. Enega od teh je sprožil tudi Kopitar. Edini gol za kralje je sredi druge tretjine za znižanje na 1:2 dosegel Phillip Danault. 

"Šlo je za majhne podrobnosti, mislim, da je bila to največja razlika. Ne popuščamo veliko, a možnosti, ki jih dajemo, so prevelike in so to izkoristili. Mislil sem, da smo odigrali dostojno tekmo, a za te napake moramo poskrbeti, da niso tako velike, kot so bile," je napake kraljev razkril Danault.

Za moštvo iz Las Vegasa, na vrata Cala Petersena so sprožili 24 strelov, pa so bili natančni Jevgenij Dadonov (15.), Chandler Stephenson (21.), Mattias Janmark (37.) ter v zadnji tretjini še Alex Pietrangelo (58.) in Michael Amadio (59.).

Vrhunci obračuna med Zlatimi vitezi in Kralji:

Za moštvo iz Las Vegasa, na vrata Cala Petersena so sprožili 24 strelov, pa so bili natančni Jevgenij Dadonov (15.), Chandler Stephenson (21.), Mattias Janmark (37.) ter v zadnji tretjini še Alex Pietrangelo (58.) in Michael Amadio (59.).

"Večkrat igram, bolj mi je udobno," je dejal vratar Las Vegasa Thompson. "Fantje spredaj so odlično delali. To mi je vsekakor olajšalo delo." Thompson je v ligi NHL dosegel rekordnih 38 obramb, od tega 19 v tretji tretjini. Thompsonov prejšnji rekord v ligi NHL je bil 35 obramb pri zmagi s 4:1 pri San Jose Sharks 20. februarja.

Kralji ostajajo na drugem mestu Pacifika

Los Angeles v pacifiški diviziji ostaja na drugem mestu. Po 64 tekmah ima 76 točk. Tesno pa sledijo Edmonton Oilers, ki so s 6:3 ugnali New Jersey Devils. Naftarji imajo dve točki manj, a tudi dve tekmi v dobrem. Zlati vitezi so četrti in imajo zdaj štiri točke manj od moštva iz mesta angelov. Na vrhu divizije so Calgary Flames s 84 točkami.

Naslednja tekma moštvo Los Angelesa čaka v noči s torka na sredo proti Nashville Predators.

Giroux na Florido

V zasedbi Philadelphia Flyers so se odločili za zamenjavo zvezdniškega igralca. Štiriintridesetletni kapetan Claude Giroux se bo preselil k Florida Panthers, v zameno za kanadskega veterana pa bo Philadelphia prejela napadalca Owena Tippetta, prvi izbor v prvem krogu nabora NHL 2024 ali 2025 NHL ter izbor tretjega kroga na naboru NHL 2023 za napadalca.

Kapetan Philadelphie Claude Giroux se seli k Florida Panthers. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kapetan Philadelphie Claude Giroux se seli k Florida Panthers. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Florida je prejela tudi obetavnega igralca Connorja Bunnamana in ter Germana Rubcova ter peti izbor na naboru leta 2024.

Giroux je v zadnji sezoni osemletne pogodbe in lahko po sezoni postane prosti igralec. Letalci so obdržali 50 odstotkov Girouxove preostale plače. Je drugi najboljši igralec letalcev v tej sezoni z 42 točkami. Za Philadelphio je odigral 15 sezon v ligi NHL, zadnjih deset kot kapetan.

So pa hokejisti New York Rangers v gosteh prizadejali poraz aktualnim prvakom Tampa Bay Lightning z 2:1, odločilni zadetek je prispeval Mika Zibanejad 16 sekund pred zvokom sirene.

Znova se je izkazal Connor McDavid, ki je dosegel tri točke za domačo zmago Edmonton Oilers proti New Jersey Devils s 6:3. McDavid vodi na lestvici najboljših igralcev lige z 90 točkami, 35 goli in 55 asistencami. Edmonton je v zadnji tretjini dosegel kar štiri gole v nizu.

Liga NHHL, 19. marec:

Minnesota Wild : Chicago Blackhawks        3:1

New York Islanders : Dallas Stars          4:2

Edmonton Oilers : New Jersey Devils        6:3

Vegas Golden Knights : Los Angeles Kings   5:1

(Anže Kopitar; en strel na gol v 20:04 minute za Los Angeles)

Arizona Coyotes : Pittsburgh Penguins      1:4

Columbus Blue Jackets : St. Louis Blues    5:4

Nashville Predators : Toronto Maple Leafs  6:3

Montreal Canadiens : Ottawa Senators       5:1

Tampa Bay Lightning : New York Rangers     1:2

Vancouver Canucks : Calgary Flames         2:5

Seattle Kraken : Detroit Red Wings         4:2

Lestvica:

Preberite še:

Washington Capitals, Alex Ovečkin
Sportal Ovečkin junak ob četrti zaporedni zmagi Washingtona
Anže Kopitar
Sportal Kralji so našli recept za kalifornijske tekmece, zadel tudi Kopitar

 

 

 

Ne spreglejte