Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 3. 2022,
6.19

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Aleksander Ovečkin Washington Capitals Carolina Hurricanes liga NHL

Sobota, 19. 3. 2022, 6.19

2 leti, 1 mesec

Liga NHL, 18. marec

Ovečkin junak ob četrti zaporedni zmagi Washingtona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Washington Capitals, Alex Ovečkin | Ovečkin je najprej izsilil podaljšek, nato pa je kot edini uspešno izvedel še kazenski strel. | Foto Guliverimage

Ovečkin je najprej izsilil podaljšek, nato pa je kot edini uspešno izvedel še kazenski strel.

Foto: Guliverimage

Hokejisti iz prestolnice ZDA, Washington Capitals, so v severnoameriški ligi NHL vpisali četrto zmago po vrsti. V derbiju metropolitanske skupine so po kazenskih strelih premagali vodilno ekipo skupine Carolina Hurricanes s 4:3. Junak tekme v PNC Areni v Raleighu je bil ruski zvezdnik Aleks Ovečkin, ki je dosegel edini kazenski strel.

Ovečkin, ki je pod silovitim pritiskom severnoameriških medijev zaradi podpore ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, je izsilil podaljšek v tretji tretjini, ko je ob moštveni premoči zadel za 3:3. Po podaljšku brez golov pa je bil edini uspešen izvajalec kazenskih strelov, ko je zadel v tretji seriji kazenskih strelov.

Ovečkin je pri 14:56 zadnje tretjine dosegel 39. gol v sezoni. "Vedno želi imeti plošček na svoji palici," je dejal trener Washingtona Peter Laviolette. "Noče biti na klopi, hoče biti tam zunaj in prispevati. On je velik igralec."

Za Capitals sta zadela Jevgenij Kuznecov in John Carlson. Ilja Samsonov pa je v vratih dosegel 17 obramb.

.

"Mogoče je bila to ena najboljših tekem, kar smo jih igrali v vsem letu. Obstajajo ekipe, ki igrajo hitro, in Carolina je ena izmed njih, tako da moraš igrati s to hitrostjo. Če ne, nimaš ploščka in nisi v igri," je še dodal trener.

Seth Jarvis je dosegel dva zadetka, Vincent Trocheck je vpisal gol, Antti Raanta pa 37 obramb za Hurricanes. "Nismo bili zelo dobri," je dejal trener Caroline Rod Brind'Amour. "Na koncu smo bili še vedno v položaju za zmago. Izkoristili smo tistih nekaj priložnosti, ki smo jih imeli. V resnici nismo ustvarili ničesar. Že samo dejstvo, da bi lahko zmagali, kaže na to, da smo imeli kar srečo."

Calgary klonil po podaljšku

Še ena tekma v pretekli noči se ni končala po rednem delu. Vodilna ekipa pacifiške skupine Calgary Flames je na domačem ledu dvorane Scotiabank Saddledome morala priznati premoč že skorajda odpisani zasedbi Buffalo Sabres, ki je slavila v četrti minuti podaljška po zaslugi zadetka Tagea Thompsona.

Hokejisti Buffalo Sabres so ugnali Calgary. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Hokejisti Buffalo Sabres so ugnali Calgary. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Thompson je zadel brez asistence ter presenetil vratarja Calgaryja Jacoba Markstroma ter dosegel 25. gol v sezoni. Dustin Tokarski je zbral 24 obramb za Sabres. Markstrom je dosegel 33 obramb za Flames, ki so na domačem ledu izgubili šele tretjič v 18 tekmah.

V Anaheimu je blestel gostujoči vratar Spencer Knight, ki v ligi NHL prvič na tekmi ni prejel niti enega zadetka. Knight je zbral 17 obramb za zmago Florida Panthers v Honda Centru s 3:0 proti Ducks. Jonathan Huberdeau je dosegel dva gola za Panthers, pri domačih je John Gibson zbral 39 obramb.

Florida do nove zmage

Florida, najboljša v atlantski skupini, je z 90 točkami na drugem mestu v razvrstitvi lige NHL. Več jih ima le Colorado (93), ki je ponoči v gosteh ugnal San Jose Sharks s 5:3. Valerij Ničuškin je dosegel dva gola za tretjo zmago po vrsti Avalanche, ki je proti San Joseju zmagal na desetih od zadnjih 12 tekem.

V Winnipegu je Taylor Hall manj kot pet minut pred koncem zadel za 3:2 in pomagal Boston Bruins do zmage s 4:2 proti domačim Jets v Canada Life Centru. Charlie Coyle je 31 sekund pred koncem postavil končni izid.

Josh Norris je dosegel svoj 25. gol v sezoni za Ottawa Senators za zmago proti Philadelphia Flyers s 3:1 v Canadian Tire Center.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo drevi v gosteh igrali proti Vegas Golden Knights.

Liga NHL, 18. marec:

Carolina Hurricanes : Washington Capitals 3:4**

Ottawa Senators : Philadelphia Flyers 3:1

Winnipeg Jets : Boston Bruins 2:4

Calgary Flames : Buffalo Sabres 0:1*

Anaheim Ducks : Florida Panthers 0:3

San Jose Sharks : Colorado Avalanche 3:5

* po podaljšku
** po kazenskih strelih

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kralji so našli recept za kalifornijske tekmece, zadel tudi Kopitar
Tampa Bay
Sportal Prvaki odpravili novinca, Calgary nadvladal Hudiče
Ne spreglejte