Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 4. 2018,
7.18

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

1

Natisni članek

Colorado Avalanche Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Torek, 3. 4. 2018, 7.18

6 let

Liga NHL, 2. april

Kralji pred domačimi častilci na stežaj odprli vrata končnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

1

Anže Kopitar | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem na čelu so z zmago nad ekipo Colorado Avalanche naredili pomemben korak v boju za končnico. Pred domačimi navijači v Staples Centru so najbližje zasledovalce premagali s 3:1 in so le še točko oddaljeni od konferenčnega četrtfinala. Trenutno zasedajo 6. mesto zahodne konference in 3. mesto Pacifika. Anže Kopitar je podal ob drugem golu in vknjižil 91. točko sezone.

Kralji so pred dobrimi 18 tisoč gledalci že v 10. minuti dobili, kar so želeli. Z zadetkom Torreyja Mitchella so povedli z 1:0., le tri minute pozneje pa je kljub igralcu manj Dustin Brown ugnal Johnathana Bernierja (prvi vratar Semjon Varlamov je poškodovan) in zvišal na 2:0. Ob tej akciji je s podajo, že 91. točko sezone, sodeloval tudi Anže Kopitar.

Na začetku druge tretjine je Alexander Kerfoot ob igralcu več rezultat znižal na 1:2, po dveh minutah igre v zadnji tretjini pa je Kyle Clifford postavili piko na i in zadel za zmago s 3:1. Zmago je zagrenila nova poškodba, že v prvi tretjini jo je skupil branilec Derek Forbort.

Le še točko od končnice in z usodo v svojih rokah

Kings so tako naredili ogromen korak k uvrstitvi v končnico in še naprej sami odločajo o svoji usodi. Dve tekmi pred koncem rednega dela so na 6. mestu zahodne konference (v končnico vodi prvih osem mest) in 3. mestu Pacifika, ki vodi neposredno v končnico. Od končnice jih loči zgolj točka. Ustrezal jim je tudi poraz hokejistov St. Louisa, ki so z 2:4 izgubili proti ekipi Washingtona in so trenutno na 9. mestu zahoda.

Anže Kopitar  je s podajo ob drugem zadetku vknjižil že 91 točko sezone. | Foto: Reuters Anže Kopitar je s podajo ob drugem zadetku vknjižil že 91 točko sezone. Foto: Reuters

Kopitarjeve številke

Slovenski centralni napadalec je v svoji rekordni sezoni vknjižil že 91. točko, kar je največ med igralci te franšize po sezoni 1993/94 in Waynu Gretzkyju, ki se je ustavil šele pri številki 130. Kopitar je trenutno pri 56 podajah, kar je največ po sezoni 1997/98, ko je Kralj Jozef Stumpel končal sezono z 58 podajami.

Boj vseh varovancev, kot si ga trener lahko le želi

Trener John Stevens je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen, ga pa lahko skrbi nova poškodba - skupil jo je branilec Derek Forbort. | Foto: Getty Images Trener John Stevens je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen, ga pa lahko skrbi nova poškodba - skupil jo je branilec Derek Forbort. Foto: Getty Images "Colorado je v tem delu sezone izjemno zahteven tekmec. Danes smo videli, koliko so fantje pripravljeni, tudi čustveno so veliko vložiti v tekmo. Vratar je odigral odlično, Dion se je že na začetku postavil za soigralce, Cliffy je zadel pomemben gol, Folin in Rider sta se metala pod ploščke, blokirala strele … To so stvari, ki jih potrebuješ od svoje ekipe. Vsi so se trudili, sploh ko je bilo to najbolj potrebno, saj smo se vsi zavedali pomembnosti te tekme za obe ekipi. Lepo je bilo videti, da so fantje vložili toliko čustev," je bil po zmagi zadovoljen trener Kraljev John Stevens. Ni mogel računati na poškodovana Alexa Iafalloja in Jake Muzzina, velik del obračuna pa je odigral z zgolj petimi branilci.

Že v prvi tretjini jo je po naletu Gabriela Bourqua skupil branilec Derek Forbort, ki se ni več vrnil na led. Za kako resno poškodbo spodnjega dela telesa gre, uradno še ni znano, v taboru Kraljev upajo, da ne bo šlo za dolgotrajno odsotnost, saj so ostali že brez Muzzina.

"Ni še konec"

Kanadčan na klopi dvakratnih prvakov je zadovoljen, da si sami pišejo svojo usodo, a ob tem opozarja, da končnice še nimajo v žepu: "Veseli nas, da imamo v tem boju usodo v svojih rokah. Vselej smo šli tekmo po tekmo, nismo gledali preveč v prihodnost. Zdaj se bomo pripravili na Minnesoto. Boja še zdaleč ni konec, me pa veseli, da se je fantom uspelo osredotoči zgolj na prihajajočo tekmo, kot to delamo v končnici."

"Naredili smo velik korak. Stvari bi morale iti res v slabo smer za nas in v odlično za nasprotnike, da nam ne bi uspelo priti v končnico. A dokler si je ne zagotoviš tudi na papirju, nisi v njej. Zdaj imamo dva dneva, da napolnimo baterije in se pripravimo na novo tekmo, zmago," pa je razmišljal strelec drugega zadetka Brown.

Člani Minnesota Wild, ki bodo v četrtek gostovali pri Kraljih, se veselijo končnice. | Foto: Getty Images Člani Minnesota Wild, ki bodo v četrtek gostovali pri Kraljih, se veselijo končnice. Foto: Getty Images

Minnesota in San Jose v končnico, Kralji še z dvema domačima tekmama

Kalifornijsko moštvo bo do konca rednega dela odigralo le še dve tekmi. V petek bo gostilo Minnesoto Wild, ki si je z zmago nad Edmontonom in pomočjo LA zagotovila izločilne boje. Minnesota bo sezono nadaljevala brez 33-letnega branilca Ryana Sutterja, ki si je zlomil desni gleženj.

V nedeljo po slovenskem času bodo pričakali še moštvo Dallas Star, ki je ob koncu sezone padlo v rezultatsko krizo.

Končnico so si, pa čeprav niso igrali, danes zagotovili tudi člani San Jose Sharks.

Stanje zahodne konference:

Pacifiška divizija:

  1. Vegas Golden Knights** 79 tekem – 107 točk
  2. San Jose Sharks** 79 – 98
  3. Los Angeles Kings 80 – 96

Centralna divizija

  1. Nashville Predators** 79 – 113
  2. Winnipeg Jets** 79 -108
  3. Minnesota Wild** 79 – 98

Wild Card

  1. Anaheim 79 tekem – 95 točk
  2. Colorado 80 – 93
    ---------------------------------------------------------
  3. St. Louis 79 – 92
  4. Dallas 79 - 88

Najboljša tri moštva rednega dela vsake divizije si samodejno zagotovijo vstopnico za izločilne boje, preostali dve najboljši moštvi konference pa prejmeta vstopnico wild-card (to pomeni, da lahko iz ene divizije, na primer zahodne konference, napredujejo tri moštva, iz druge pa pet).

**že v končnici

Liga NHL, 2. april

Los Angeles Kings : Colorado Avalanche  3:1
Mitchell, Brown (podaja Kopitar), Clifford; Kerfoot

St. Louis Blues : Washington Capitals 2:4
Tarasenko, Berglund; Backstrom, Chiasson, Burakovsky, Ovečkin

Minnesota Wild : Edmonton Oilers 3:0
Parise (2). Eriksson

Florida Panthers : Carolina Hurricanes 3:2
Weegar, Dadonov, Petrovic; van Riemsdyk, Ryan

Ottawa Senators : Winnipeg Jets 5:6
Chabot (2), Duchene (2), Wolanin; Coop, Morrissey, Wheeler (2), Tanev, Perreault

Toronto Mable Leafs : Buffalo Sabres 5:2
Johnsson, Matthews (2), Nylander (2); Reinhart, Pominville

 

Kdo je že v končnici?

Zahodna konferenca: Nashville Predators, Winnipeg Jets, Vegas Golden Knights, Minnesota Wild, San Jose Sharks
Vzhodna konferenca: Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, Toronto Maple Leafs, Washington Capitals, Pittsburgh Penguins

 

Lestvici:

 
Ne spreglejte