Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 12. 2021,
7.08

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Florida Panthers Los Angeles Kings liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Petek, 17. 12. 2021, 7.08

2 leti, 4 mesece

Liga NHL, 16. december

Kralji ugnali vročo Florido, v polno tudi Anže Kopitar #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Anže Kopitar | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je s svojimi Los Angeles Kings v severnoameriški ligi NHL dosegel zmago nad Florida Panthers s 4:1. Hrušičan je na tekmi dosegel gol za vodstvo z 2:1 in s tem Kraljem pomagal do tretje zmage na zadnjih štirih tekmah.

Gol Anžeta Kopitarja

Zaradi covida-19 oslabljena Florida, nanizala je še tretji poraz v nizu, je povedla v 15. minuti prve tretjine, ko je prvič v ligi NHL zadel Matt Kiersted. Izenačil je Olli Määttä na začetku 18. minute, potem pa je Kopitar v četrti minuti druge tretjine z bekhendom neubranljivo zadel mimo Sergeja Bobrovskega v vratih Floride. To je bil deveti zadetek 34-letnega Hrušičana v tej sezoni in skupno 26. točka.

Trinajsto zmago Kraljev v sezoni sta v nadaljevanju potrdila Dustin Brown v 33. in Arthur Kaliyev v 47. minuti. Jonathan Quick je za moštvo iz mesta angelov zbral 41 obramb.

Kopitar je na ledu preživel 18 minut in 44 sekund, dobil pa je kar 77 odstotkov sodniških metov. Zaradi spotikanja je ob koncu tekme dve minuti preživel tudi na klopi za kaznovane igralce.

"To je očitno standard za en večer dela," je o Quickovi predstavi dejal trener kraljev Todd McLellan. "V zadnjem času je izjemen in nas redno spravlja iz težav po številnih napakah," je še dodal 54-letni Kanadčan na klopi Los Angelesa.

"Vsi, ki smo v klubu vemo, kako je, ko je Quick pripravljen, osredotočen. To vemo že 15 let. Ko je v takšni formi, imamo vedno priložnost za zmago. V karieri sem imel čast, da igram z nekaj najboljšimi hokejisti na svojih pozicijah, s Quickom kot vratarjem, Doughtyjem kot branilcem in Kopitarjem kot centrom. Od dneva, ko so prišli k nam, so naložili moštvo na ramena in nas ponesli do uspehov," z lepimi besedami na račun ne samo Quicka, temveč tudi Drewa Doughtyja in Kopitarja ni skoparil Brown.

Kralji so se na lestvici pacifiške divizije začasno povzpeli nad San Jose Sharks na peto mesto, v zahodni konferenci pa so deseti, tri točke za osmimi Edmonton Oilers.

Naslednja tekma Kopitarja in soigralce čaka v noči na nedeljo proti Carolina Hurricanes.

Na preostalih tekmah so se dvakratni zaporedni prvaki Tampa Bay Lightning zavihteli na vrh lige po zmagi nad Ottawa Senators z 2:1. Na drugem mestu so hokejisti Toronto Maple Leafs, ki so bili danes prosti, potem ko je vodstvo lige pred dnevi prestavilo obračun s Calgary Flames. Tretje mesto pripada Carolini, ki je s 5:3 ugnala Detroit Red Wings. Z dvema goloma se je izkazal Nino Niederreiter.

Lanski finalisti Stanleyjevega pokala Montreal Canadiens so po kazenskih strelih ugnali Philadelphia Flyers s 3:2 in prekinili niz sedmih zaporednih porazov. Po kazenskih strelih so s 3:2 zmagali tudi Buffalo Sabres proti vodilni ekipi zahodne konference Minnesota Wild.

Vegas Golden Knights so zabeležili šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah. Tokrat so premagali New Jersey Devils s 5:3. New York Islanders so bili z dvema goloma Cala Clutterbucka s 3:1 boljši od Boston Bruins, pri katerih je moral v covidne protokole eden najbolj vsestranskih igralcev tega tisočletja Patrice Bergeron.

Liga NHL, 16. december:

Florida Panthers : Los Angeles Kings 1:4
(Anže Kopitar je igral 18 minut in 44 sekund in zadel drugi gol za LA Kings)

Carolina Hurricanes : Detroit Red Wings 5:3

Montreal Canadiens : Philadelphia Flyers 3:2*

New Jersey Devils : Vegas Golden Knights 3:5

Tampa Bay Lightning : Ottawa Senators 2:1

New York Islanders : Boston Bruins 3:1

Minnesota Wild : Buffalo Sabres 2:3*

Nashville Predators : Colorado Avalanche 5:2

Edmonton Oilers : Columbus Blue Jackets 5:2

San Jose Sharks : Vancouver Canucks 2:5

* - kazenski streli

Prestavljeno:

Calgary Flames - Toronto Maple Leafs

Lestvica:

Preberite še:

Washington Capitals
Sportal Anaheimu uspelo, Washingtonu ne
Anže Kopitar
Sportal Kralji klonili v podaljšku, Kopitar zapravil priložnost #video
Ne spreglejte