Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 2. 2020,
8.50

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Montreal Canadiens Sidney Crosby Pittsburgh Penguins liga NHL

Sobota, 15. 2. 2020, 8.50

4 leta, 2 meseca

Liga NHL, 14. februar

New York Rangers jezdijo na zmagovitem valu: v gosteh do četrte zaporedne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
New York Rangers | Hokejisti New York Rangers na gostovanju z zmago proti Columbusu nadaljujejo niz štirih zaporednih zmag.  | Foto Getty Images

Hokejisti New York Rangers na gostovanju z zmago proti Columbusu nadaljujejo niz štirih zaporednih zmag.

Foto: Getty Images

Hokejisti New York Rangers so v severnoameriški ligi NHL prišli do četrte zaporedne zmage, potem ko so na gostovanju s 3:1 premagali Columbus Blue Jackets. Po dveh tretjinah je bil izid 1:1, gosti pa so si zmago zagotovili z goloma Chrisa Kreiderja ob igri z igralcem več in Ryana Stroma v 57. oziroma 59. minuti.

New York je povedel že v 22. sekundi z golom Pavla Bučneviča, domači so izenačili v 39. minuti, ko je bil uspešen Oliver Bjorkstrand. V zadnjih minutah pa so si peto zmago v zadnjih šestih tekmah zagotovili gostje.

Ponoči, po slovenskem času, so bili na sporedu še trije dvoboji. Ekipa San Jose Sharks si je zmago s 3:2 na gostovanju pri Winnipeg Jets priigrala v zadnji tretjini, ko je Melker Karlsson v 46. minuti najprej izenačil izid na 2:2, v 47. minuti pa je Timo Meier postavil končnih 3:2 za San Jose.

Jason Zucker se je v dresu Pittsburgha prvič vpisal med strelce.  | Foto: Getty Images Jason Zucker se je v dresu Pittsburgha prvič vpisal med strelce. Foto: Getty Images

Pittsburgh Penguins so doma s 4:1 premagali Montreal Canadiens. Prvič se je za Pittsburgh med strelce vpisal Jason Zucker, ki je v drugi tretjini v razmaku slabih dveh minut zadel dvakrat.

Dogajanje ob koncu druge tretjine je bilo zelo zanimivo, saj je najprej ob začetku 39. minute Zucker povišal vodstvo na 2:0, potem je Tomaš Tatar ob igri z igralcem več znižal zaostanek na 1:2, 18 sekund pred iztekom drugega dela igre pa je Zucker znova povišal vodstvo pingvinov na dva gola (3:1). Na koncu je bil izid 4:1 za domače, ki so zmagali desetič na zadnjih 14 tekmah.

Do domače zmage so prišli tudi hokejisti Carolina Hurricanes, ki so s 5:2 premagali New Jersey Devils. Martin Nečas in Nino Niederreiter sta ob zmagi vpisala gol in podajo.

Slovenskega asa Anžeta Kopitarja in njegov Los Angeles Kings naslednja tekma čaka v noči na nedeljo, ko bodo gostovali pri Colorado Avalanche in odigrali tekmo na prostem.

Liga NHL, 14. februar:

Lestvica:

Preberite še:

St. Louis Blues
Sportal St. Louis Blues praznih rok iz ameriške kockarske meke
Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar jo je zagodel Calgaryju in prekinil črni niz #video
HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Jeseničani nadaljevali zmagoviti niz in prvič v sezoni ugnali Olimpijo
Ne spreglejte