Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 4. 2024,
7.15

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Winnipeg Jets Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL NHL

Torek, 2. 4. 2024, 7.15

4 tedne

Liga NHL, 1. april

Kopitarjevi izgubili še tretjič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Anže Kopitar | Anže Kopitar se je na zadnji tekmi vpisal med strelce. | Foto Reuters

Anže Kopitar se je na zadnji tekmi vpisal med strelce.

Foto: Reuters

Hokejisti Winnipeg Jets so v severnoameriški hokejski ligi NHL doma s 4:3 premagali Los Angeles Kings. Te je v vodstvo s 3:2 povedel njihov kapetan Anže Kopitar, ko je plošček poslal v mrežo v 14. minuti druge tretjine po podaji Adriana Kempeja.

Kralji so kljub temu izgubili tretjič v nizu, Winipeg pa je končal niz šestih porazov. Cole Perfetti je dosegel dva gola in podajo, tudi odločilni zadetek za zmago v 14. minuti tekme. Kyle Connor je prispeval tri podaje, Josh Morrissey pa gol in podajo. Poleg Kopitarja sta bila za goste uspešna še Viktor Arvidsson in Kevin Fiala.

"Vesel sem, da sem lahko prispeval k zmagi. To smo že kar pogrešali in lepo je spet biti na zmagovalni strani," je dejal junak domače ekipe.

Tik pred tem je imel za kralje lepo priložnost Trevor Lewis, ko je ob igralcu manj pobegnil v protinapad, vendar ni zadel. "Težko je, ko se zgodi kaj takega. Deset sekund po izjemni priložnosti smo dobili gol. A to je pač hokej, glave gor in gremo na naslednjo tekmo," je dvoboj ocenil trener kraljev Jim Hiller.

Na tekmi v New Yorku, kjer je Pittsburgh premagal Rangers s 5:2, je Sidney Crosby k zmagi prispeval tri točke in s tem poskrbel, da bo še 19. sezono v nizu redni del končal s povprečjem vsaj točke na tekmo. Izenačil se je z dosedanjim rekorderjem Waynom Gretzkyjem. Crosby je z dvema goloma in podajo zdaj pri 82 točkah za 37 golov in 45 podaj. Njegov skupni seštevek v 19 sezonah pa je 1584 točk za 587 golov in 997 podaj, odigral je 1264 tekem.

"Lepo je, čeprav o tem nisem želel veliko govoriti, seveda pa sem vedel, da se bližam rekordu. Lepo je biti v takšni družbi," je o dosežku po tekmi dejal zvezdnik Pittsburgha.

Auston Matthews je ob zmagi Toronta proti Floridi s 6:2 dosegel dva gola, s čimer je zdaj pri 62 golih v sezoni in še trdneje prvi na lestvici strelcev z desetimi zadetki naskoka pred Samom Reinhartom, obenem pa je dosegel osebni rekord v dosedanji karieri.

V Philadelphii je zmagala gostujoča ekipa New York Islanders, za 4:3 po podaljšku je zadel Brock Nelson. Po podaljku se je končal tudi dvoboj med St. Louisom in Edmontonom, zmaga pa je ostala doma po odločilnem zadetku Brandona Saada.

Pri zmagi Columbusa nad Coloradom s 4:1 sta pri domači ekipi izstopala dva hokejista, Alex Nylander je dvakrat zadel v drugi tretjini, Danil Tarasov pa je zbral 45 obramb.

Liga NHL, 1. april

Lestvica:

Preberite še:

Vancouver Canucks
Sportal Vancouver tesno premagal Anaheim in povečal prednost
Buffalo Sabres : New Jersey Devils
Sportal Strelska eksplozija Thompsona ob zmagi Buffala

 

 

 

 

Ne spreglejte