Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 3. 2022,
21.32

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

Natisni članek

VIenna Capitals KAC Celovec VSV Beljak HK Olimpija IceHL

Torek, 22. 3. 2022, 21.32

2 leti, 1 mesec

Liga ICEHL, četrtfinale, sedmi tekmi

Olimpija po porazu v Beljaku končala sezono ICEHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75
VSV Beljak HK Olimpija | Olimpija je na odločilni sedmi tekmi z 1:4 izgubila z Beljakom in končala sezono razširjenega avstrijskega prvenstva. | Foto Guliverimage

Olimpija je na odločilni sedmi tekmi z 1:4 izgubila z Beljakom in končala sezono razširjenega avstrijskega prvenstva.

Foto: Guliverimage

Hokejisti HK SŽ Olimpija so na odločilni sedmi četrtfinalni tekmi v Beljaku izgubili z 1:4, tako da se je sezona zanje v razširjenem avstrijskem prvenstvu končala. Ta je končana tudi za branilce naslova iz Celovca, ki so na odločilni tekmi z 2:3 izgubili na Dunaju. Polfinale se bo začel v četrtek, Salzburg se bo doma pomeril z Dunajem, Beljak pa z Albo.

Ljubljansko moštvo se je pred tednom dni znašlo v zahtevnem položaju, po domačem porazu z Beljakom je v seriji na štiri zmage zaostajalo z 1:3, a nato z dvema zmagama serijo izenačilo in izsililo odločilno sedmo četrtfinalno srečanje. A Korošci popolnega preobrata v seriji niso dopustili. Zmagali so s 4:1 in napredovali v polfinale, medtem ko je sezone Olimpije v ICEHL konec. 

Olimpija je na Koroškem začela bolj agresivno, skoraj po prvem buliju je zapretil kapetan Žiga Pance, a je bil domači vratar Tomi Karhunen na mestu. Že v 4. minuti pa veselje domačih navijačev, strel Travisa Oleksuka z modre je Žan Us odbil, do ploščka je prišel Anton Karlsson, ga spravil do starega znanca Olimpije Johna Hughesa, ta pa je s kota zadel.

Wade Murphy je v 9. minuti znižal na 2:1. | Foto: VSV/Krammer Wade Murphy je v 9. minuti znižal na 2:1. Foto: VSV/Krammer V 8. minuti so se gostitelji znova veselili, na 2:0 je zvišal Scott Kosmachuk. Sodnika Trpimir Piragić in Milan Zrnič sta po ogledu videoposnetka gol priznala. A vodstvo s +2 ni trajalo dolgo, Nik Simšič in Wade Murphy sta zdrvela v protinapad, Simšič je prenesel igro z leve na desno, Murphy se je sam znašel pred Karhunenom in znižal. Zmaji so po znižanju vse bolj prevladovali, nevarno sta poskušala Bastien Maïa in Žan Jezovšek, a domači vratar do konca prve tretjine ni več klonil.

Če v prvi tretjini nobena ekipa ni imela številčne prednosti, so morali Olimpijini igralci v drugem delu kar trikrat na klop. Domači so pritiskali, ob izteku druge kazni se je po strelu Kosmachuka z izjemno obrambo izkazal Us. Mu pa v 39. minuti ni uspelo zaustaviti strela Ricka Schofielda, ta je slovenskega vratarja, pred katerim je bilo precej gneče, matiral s strelom z desne strani iz sredine krogov.

Beljak se veseli napredovanja v polfinale. V četrtek ga bodo začeli na domačem ledu proti madžarski Albi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Beljak se veseli napredovanja v polfinale. V četrtek ga bodo začeli na domačem ledu proti madžarski Albi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Gostje so morali v zadnji tretjini vse moči usmeriti v napad. Domači pa so se bolj posvetili obrambi (razmerje v strelih je bilo v tem delu 12-5 za goste). A kljub temu, da so bili več pred vratarjem Karhunenom, gostom terenske premoči ni uspelo spremeniti še v kakšen zadetek. Lepi priložnost sta imela Aleksandar Magovac in Blaž Tomaževič, tudi Žan Jezovšek, a Beljak je bil trden v obrambi in ni dovolil znižanja.

Tako je bila logična poteza trenerja Mitje Šivica, ki je svojega vratarja iz igre potegnil že tri minute in pol pred koncem tekme. A niti prednost 6-5 ni bila dovolj za vsaj en gol upanja, ki bi pomenil priključek. Domača obramba je ubranila vse napade, nato pa so domači 25 sekund pred koncem plošček spravili še v nebranjena vrata in tako tudi formalno potrdili zmago (4:1) in polfinale.

Konec tudi za Celovec

Vroče je bilo tudi na Dunaju. Branilci naslova iz Celovca so proti Dunaju zaostajali z 1:3 v zmagah, a jim je uspelo serijo izenačiti, tako da je o potniku med zadnje štiri odločala večerna tekma v avstrijskem glavnem mestu. Celovec je v drugi tretjini povedel z 2:1, gostitelji pa so nato v zadnji tretjini dvakrat zadeli in z zmago napredovali v polfinale.

Polfinale se začenja v četrtek

Polfinalna serija, v kateri bodo igrali na štiri zmage, se bo začela v četrtek. Salzburg se bo za finale udaril z Dunajem, Beljak pa pa z Albo. Rdeči biki in koroški orli imajo prednost domačega terena.

Red Bull Salzburg (Aljaž Predan) - Vienna Capitals
VSV Beljak -  Fehrvar AV19 (Anže Kuralt)

 

Liga IceHL, četrtfinale, sedmi tekmi

Torek, 22. marec
VSV Beljak : HK SŽ Olimpija 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)  /4:3/
1:0 Hughes (Karlsson, Oleksuk, 4.), 2:0 Komaschuk (Schofield, 8.), 2:1 Murphy (Simšič, 9.), 3:1 Schofield (Fraser, Hughes, 39., PP1), 4:1 Karlsson (Hughes, Oleksuk, 60., EN)

Vienna Capitals : EC KAC 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) /4:3/

 (Andrej Tavželj je ob porazu igral, Roka  Tičarja zaradi poškodbe ni bilo v postavi, Val Usnik je poraz spremljam na klopi.) 

// Razmerje v zmagah, igrali so na štiri zmage.
* Salzburg in Alba sta se že uvrstila v polfinale.

Ne spreglejte