Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 12. 2023,
21.25

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Blaž Gregorc Ken Ograjenšek Graz 99ers HK Olimpija IceHL

Petek, 1. 12. 2023, 21.25

4 mesece, 3 tedne

Liga IceHL 1. december

Po dveh imenitnih zmagah nad Korošci zmaji izgubili z Gradcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
HK Olimpija : Graz 99ers | Olimpija je izgubila obračun z Gradcem.  | Foto HKO/Luka Vovk

Olimpija je izgubila obračun z Gradcem.

Foto: HKO/Luka Vovk

Hokejisti HK SŽ Olimpija so v nedeljo po izvajanju kazenskih strelov na kolena doma spravili Celovec, v torek pa priredili velik preobrat pri drugem koroškem moštvu, Beljaku. Tam so zaostajali z 1:4, na koncu pa zmagali s 6:4. Poraz je bil usoden za trenerja Roba Dauma, tako da je trenerske vajeti prevzel Marcel Rodman. Ljubljančani so si ta zmagoviti val želeli nadaljevati tudi danes v domači Hali Tivoli, kjer pa jih Gradec premagal s 6:3. 

Luka Gračnar, svetovno prvenstvo 2023
Sportal Luka Gračnar se je za novo pot in nove cilje odločil po presenetljivem klicu
Marcel Rodman
Sportal Poraz proti Olimpiji sodu izbil dno, Marcel Rodman prevzema trenerske vajeti

Graški panterji, ki so v začetku sezone dragocene točke izgubljali za zeleno mizo, so sicer zadnji na lestvici, a so v Ljubljano prišli s popotnico treh zaporednih zmag. Očitno so v naletu, kar so dokazali tudi zmajem in jih premagali s 6:3.

Usoden je bil slab začetek, po katerem so se zeleno-beli sicer dvakrat približali, a nasprotnikov niso mogli ujeti.

V prvi tretjini so gostje dokaj zlahka prišli do dveh golov naskoka, potem ko so praktično vsako nevarno akcijo spremenili v zadetek, drugi gol je dosegel slovenski reprezentant Blaž Gregorc ob številni prednosti. Za nekaj upanja je poskrbel Maris Bičevskis, toda že minuto zatem je domača zasedba spet dobila gol. Po 1:3 je namesto Robina Rahma med vratnici stopil Luka Kolin.

HK Olimpija : Graz 99ers | Foto: HKO/Luka Vovk Foto: HKO/Luka Vovk

Druga tretjina je bila za zeleno-bele boljša. Narekovali so ritem in imeli premoč. Niso pa je spremenili v zadetek, vsaj ne do 32. minute. Takrat je za znižanje poskrbel Trevor Gooch, sodniki so zadetek potrdili šele po ogledu posnetka, ko so preverjali morebitno oviranje vratarja. A tudi to znižanje ni trajalo dolgo. Že manj kot tri minute pozneje so bili gostje spet na +2 in v zadnji tretjini so morali zmaji začeti z enakega izhodišča kot v prvi.

HK Olimpija : Graz 99ers | Foto: HKO/Luka Vovk Foto: HKO/Luka Vovk

Začeli pa so slabo, saj so hokejisti Gradca že prvi napad po le 15 sekundah izkoristili za nov gol. Ta je dokončno spodrezal krila domačim, ki so kmalu dobili še šesti gol. Precej razglašeni so bili neučinkoviti tudi ob dveh zaporednih kaznih na strani Gradca, ki sta ostali neizkoriščeni. Gol Jake Sodje v predzadnji minuti pa je le kozmetično popravil končni vtis ob porazu.

Pri Olimpiji so v četrtek sicer napovedali slovo dolgoletnega branilca, Kristjan Čepon se je preselil na Švedsko. Naslednjo tekmo IceHL bodo Ljubljančani igrali 8. decembra v gosteh pri Innsbrucku, pred tem pa jih v torek na Gorenjskem čaka derbi z Jeseničani v okviru državnega prvenstva.

Jan Muršak, EC KAC
Sportal Po dolgih letih znova bližje domu: Ponudili so mi vse, kar sem si želel

Rodman na Madžarskem debitiral s porazom

Nekdanji slovenski reprezentant Marcel Rodman je prvič, odkar mu je uradno pripadla vloga glavnega trenerja, vodil Beljak (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič). Korošci so gostovali na Madžarskem pri Fehervarju Anžeta Kuralta in doživeli nov poraz. 

Marcel Rodman je danes prvič, odkar je prevzel vlogo glavnega trenerja, vodil Beljak. | Foto: Morgan Kristan/Sportida Marcel Rodman je danes prvič, odkar je prevzel vlogo glavnega trenerja, vodil Beljak. Foto: Morgan Kristan/Sportida

Vodilni prvaki iz Salzburga so do četrte zaporedne zmage prišli na Predarlskem pri Pionners Vorarlberg (Luka Maver), ki je zapadel v rezultatsko krizo.

Dunajčani (Rok Tičar) so izgubili doma proti Innsbrucku, Pustertal je po podaljšku izgubil z Bolzanom, ki je v torek po desetih zaporednih zmagah izgubil. Premagal ga je Linz, ki je po goleadi in izvajanju kazenskih strelov tokrat izgubil pri Asiagu (7:8).

Liga ICE

Petek, 1. december

Lestvica

Preberite še:

Vsv beljak : hk olimpija
Sportal Od 1:4 do zmage s 6:4! Preobrat Olimpije v treh minutah.
Ne spreglejte