Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 10. 2013,
20.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aleš Kranjc Rok Tičar Žiga Jeglič Mitja Robar Jan Urbas Marcel Rodman Robert Sabolič Blaž Gregorc

Sreda, 30. 10. 2013, 20.03

8 let

Kranjc in Tičar na vrhu, strm padec Gregorca, Rodman na dnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V nemškem prvenstvu je na prvo mesto napredoval Köln Aleša Kranjca in Roka Tičarja. Na dnu Marcel Rodman. Na Češkem Pardubice Blaža Gregorca kar padajo po lestvici, na vrhu pa sta tekmeca iz Prage.

V nemški ligi DEL se je zgodila sprememba na lestvici. Če je niz nepremaganosti ekipe Thomas Sabo Ice Tigers trajal kar devet tekem, pa je zdaj prišla rezultatska kriza. Zasedba iz Nürnberga je namreč izgubila zadnje štiri obračune, v nedeljo se je v derbiju pomerila s Kölnom, ki je zmagal s 5:3, posledično pa sam skočil na vrh lestvice, Ledene tigre pa pahnil na drugo mesto. Pri zmagi sta pomembno vlogo igrala tudi Rok Tičar in Aleš Kranjc. Prvi je prav po podaji branilca dosegel prvi zadetek na tekmi. Enako število točk kot Nürnberg ima tudi Mannheim. Na četrtem in petem mestu ostajata slovenski ekipi. Ingolstadt Roberta Saboliča je četrti, ta konec tedna je bil polovično uspešen, enako so zmago in poraz zabeležili pri Krefeldu Mitje Robarja. Red Bull München Jana Urbasa so padli za dve mesti in so trenutno osmi. So pa v zadnjih štirih krogih povsem popustili pri Schwenningerju. Marcel Rodman in soigralci so po visoki zmagi z 8:0 sredi oktobra zabeležili štiri zaporedne poraze in padli na zadnje mesto lestvice. Počasi pa v pravo formo prihajajo aktualni prvaki iz Berlina, ki so z dvema zaporednim zmagama skočili na deveto mesto lestvice.

V švedski ligi SHL vodilna Skelleftea še naprej drži varno razdaljo pred zasledovalci, ki ne znajo izkoristi njenega spodrsljaja. Prejšnjo sredo je namreč Skelleftea pred domačimi navijači prejela kar sedem zadetkov, ki jih je zabil Brynas. Poraz je prvouvrščeno ekipo streznil, saj je v naslednjem krogu ugnala HV 71 s 5:1, hkrati pa je drugouvrščena Lulea izgubila. Prav vodilni ekipi sta se v torek pomerili med seboj. Lulea je bila domača ekipa, lastnega igrišča ni znala izkoristi, saj je Skelleftea zmagala s 3:0. Razlika med omenjenima ekipama znaša šest točk. Na dnu lestvice ostaja HV 71, ki za predzadnjim Färjestadsom zaostaja pet točk.

Če je imela ekipa Pelicas za sabo izvrsten september, ko je slavila zmago za zmago, pa je prišel črn oktober. Še pred 14 dnevi so bili Pelinaki prvi, prejšnji teden so padli na drugo mesto, rezultatska kriza se je nadaljevala tudi v zadnjem preglednem tednu, tako da so trenutno četrti, a nekatere ekipe jim že močno dihajo za ovratnik. Nazadnje so v torek izgubili proti Ässätu Žige Jegliča, ki sicer točke ni dosegel. Aktualni prvaki pa se počasi pobirajo, za sabo imajo štiri zmage, pri katerih je z enim zadetkom sodeloval tudi Jeglič, in trenutno zasedajo osmo mesto na lestvici. Na prvem mestu je Kärpät, ki ima povsem drugačno zgodbo kot ekipa Pelicans. Sezono je začel medlo, v oktobru pa blesti. Zadnjih šest tekem je zmagal, od tega je dvakrat poskrbel za petardo v mreži nasprotnikov. Proti ekipama Blues in HIFK je zmagal s 5:0. Tako tudi povečuje vodstvo pred zasledovalci. Pred drugouvrščeno SaiPo vodi s šestimi točkami prednosti. Pod vrhom pa je kar gneča, med drugim in osmim mestom je le šest točk razlike, kar pomeni, da če bo Ässät nadaljeval v takšnem slogu, potem se lahko hitro dvigne še višje. Na dnu ni večjih sprememb. V primerjavi s prejšnjim tednom sta se zadnjeuvrščeni ekipi zamenjali. TPS je nazadoval, a ima vseeno enako število točk kot KalPa, ki pa ima tekmo manj.

Na Češkem pa so se v rezultatski krizi znašle Pardubice, za katere igra Blaž Gregorc. Pred 14 dnevi so zasedale prvo mesto na lestvici, nato pa so doživele pet zaporednih porazov in padec kar za osem mest na lestvici. Edina dobra novica je, da so v zadnjem krogu vsaj začeli dosegati zadetke (poraz z 1:4), saj so pri preostalih štirih porazih igralci Pardubic zabili skupaj vsega en zadetek, pri katerem se je med podajalce vpisal Gregorc. Na vrhu lestvice mesta pa sta tekmeca iz Prage, Sparta in Slavija. Prva ima 35 točk, druga dve manj, a tekmo več. Nekaj več dobre volje vlada pri Litvinovu. Pri tem so zamenjali trenerja, šokterapija je prinesla uspeh, saj je Litvinov po daljšem času le zmagal, na žalost prav Pardubice. S štirimi osvojenimi točkami ima zdaj 14 točk oziroma enako kot predzadnji Chomutov. Na vrhu lestvice najučinkovitejših igralcev je Jaroslav Bednar (Slavija Praga), ki je do zdaj zbral 21 točk. Točko manj ima Ton Petr, ki igra za praško Sparto.

V Švici je bilo v zadnjem tednu na vrhu lestvice kar nekaj sprememb. Davos se je vrnil na vrh, nekoliko presenetljivo pa je na drugo mesto napredovala Ambri-Piotta, ki pa ima enako število točk. Kloten je po treh porazih na zadnjih štirih tekmah iz prvega mesta padel na četrto, ima pa enako število točk kot tretjeuvrščena ekipa ZSC Lions. S točko manj jima je za petama Fribourg, medtem ko preostale ekipe še niso prestopile meje 30 točk. Na dnu ostaja zasidrana ekipa Lakers.

Ne spreglejte