Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 12. 2014,
10.28

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Slava Vojnov liga NHL Los Angeles Kings

Sreda, 3. 12. 2014, 10.28

8 let, 5 mesecev

Kralji zaradi Vojnova ob sto tisoč dolarjev: Naredili smo napako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Vodstvo lige NHL je po aretaciji branilca prvakov Slavi Vojnovu prepovedala sodelovanje v vseh aktivnostih kluba. V torek so Kralji določilo lige kršili, zaradi česar bodo plačali sto tisoč dolarjev.

Slava Vojnov že vse od 20. oktobra, ko ga je policija aretirala zaradi domnevnega napada na ženo Marto Varlamovo – nasilje je Rus v ponedeljek na prvi obravnavi zanikal in se izrekel za nedolžnega –, ne sme niti igrati niti trenirati ali kako drugače sodelovati v aktivnostih kluba, katerega član je še vedno in od katerega še vedno prejema plačilo. Kralji so zahtevo (suspenz, dokler sodni primer ne bo razrešen) lige NHL odločno podprli in jo spoštovali vse do torka, ko je 24-letnik sodeloval na treningu aktualnih prvakov, čeprav v klubu za to niso dobili dovoljenja. Informacija je hitro prišla v javnost, vodstvo severnoameriške lige pa je takoj ukrepalo in klubu naložilo sto tisoč dolarjev kazni.

"To je povsem v nasprotju z določili suspenza z 20. oktobra, ki sicer Vojnovu ne prepoveduje uporabe klubskih prostorov, mu pa prepoveduje kakršnokoli aktivnost, povezano z moštvom," so v izjavi za javnost zapisali v ligi NHL.

Vodstvo Los Angeles Kings je nespametno potezo obžalovalo in se že opravičilo: "Vsekakor je bila to naša napaka. Sprejemamo vso odgovornost za to. Naša dolžnost je, da smo v tem primeru pazljivejši in da vselej zagotovimo, da so treningi Slave ločeni od treningov ekipe."

Rusa, ki je v ponedeljek trdil, da so možje v modrem na dan, ko naj bi se fizično znesel nad ženo, njegovo partnerico narobe razumeli, saj govori le rusko, novo zaslišanje pred sodnikom čaka 15. decembra.

Ne spreglejte