Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 9. 2014,
12.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Jonathan Quick Los Angeles Kings

Sobota, 13. 9. 2014, 12.10

8 let

Kralji upajo, da bo "prva hobotnica" pripravljena na začetek sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi vratar prvakov lige NHL Jonathan Quick je po zmagoviti sezoni prestal operacijo zapestja. Američan naj bi dobro okreval, zato v klubu upajo, da bo lahko branil že na prvi tekmi nove sezone.

Nora serija zadnje končnice severnoameriške hokejske lige, v kateri so Anže Kopitar in soigralci do svetega grala prišli šele po 26 tekmah, je zahtevala nekatere "žrtve". Vratar Jonathan Quick naj bi si vezi v desnem zapestju poškodoval že v drugi seriji, ko so Kralji odpor Anaheima strli šele na sedmi tekmi, a je med vratnicama vztrajal vse do konca. Po osvojenem drugem Stanleyjevem pokalu pa je konec junija le prepustil svoje zapestje izkušenim možem v belih haljah. V taboru Los Angeles Kings pravijo, da je Quickova rehabilitacija potekala, kot so si zamislili, zato upajo, da bo 28-letnik pripravljen že na prvo tekmo, ki jo bodo proti kalifornijskemu tekmecu San Joseju odigrali 8. oktobra. "Šlo bo zelo na tesno, ampak mislim, da bo na koncu vse dobro. Če pa Quick ne bo mogel začeti sezone, imamo še vedno Jonesa," se je Quickove pripravljenosti – ta naj bi se na treningih šele začel spopadati s streli – dotaknil Dean Lombardi.

Generalni direktor kluba je v pogovoru z ameriško sedmo silo komentiral še preostalo ekipo. "Še nikoli se ni toliko igralcev tako zgodaj vrnilo v klub. Videti so resnično dobro. Zdi se, da so letos še bolj osredotočeni in da se obeta še nekaj boljšega kot prvič," je pred začetkom tekmovalnega obdobja, v katerem bodo po sezoni 2012/2013 (končali so jo v konferenčnem finalu) spet branili naslov prvakov, optimističen Lombardi. Zadnjič so naslov ubranila rdeča krila iz Detroita, ki jim je podvig uspel v sezoni 1997/1998.

Kralji bodo pred sezono odigrali še sedem pripravljalnih tekem, prva jih čaka v ponedeljek, 22. septembra, ko jim bodo nasproti stali hokejisti Arizona Coyotes.

Ne spreglejte