Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 11. 2014,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL Anaheim Ducks

Sobota, 15. 11. 2014, 16.21

8 let

Kralji so se maščevali racam: Anže Kopitar med strelci (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL sta se zmage najprej veselila Boston in Minnesota, v losangeleškem derbiju pa so LA Kings po podaljšku premagali Anaheim Ducks.

Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na nedeljo doma po podaljšku premagalo Anaheim Ducks s 3:2. V Staples Centru se je izkazal tudi Slovenec Anže Kopitar, ki je v zadnji tretjini izenačil na 2:2 in tekmo prevesil v podaljšek. Zmago za domače je v dodatnem delu prispeval Jarret Stoll.

Že 250. tekmo v letošnji ligi NHL sta odigrali ekipi Los Angelesa in Anaheima, dvoboj v Staples Centru pa si je ugledalo 18.230 gledalcev. V 11. minuti tekme so do prve prednosti igralca na ledu prišli rački, potem ko je Dustin Brown ob ogradi nepravilno zaustavil Jakoba Silfverberga. To jim je prineslo navdih, saj je v 13. minuti vratnico zadel Clayton Stoner, a v prvi tretjini zadetkov ni bilo.

Do spremembe izida je prišlo v 29. minuti, Johnatan Quick je najprej še odlično posredoval ob dveh nevarnih poskusih gostov, po sodniškem metu pa je bil ob srečnem drugem poskusu Emersona Etema nemočen za 0:1. Domači so nato udarili preko hitrega protinapada Jarreta Stolla in Tylerja Toffolija, slednji pa je z osmim golom v sezoni rezultat poravnal na 1:1. Veselje v dvorani je bilo kratkotrajno, saj je dobro minuto pred koncem tretjine sijajno podajo Bryana Allena izkoristil Ryan Kesler, ki je Quicka ugnal od strani s strelom pod prečko za 2:1.

Domači so naposled le izenačili. Hitri podaji Jakea Muzzina in Drewa Doughtya je s strelom od daleč izkoristil Anže Kopitar. Tekma se je v zadnjem delu nadaljevala s hitro in dinamično igro ter odličnimi obrambami obeh vratarjev. Ekipi sta še drugič v slabih treh dneh zmagovalca iskali v podaljšku oziroma kazenskih strelih. Za račke je bila to že peta zaporedna tekma, ki je odšla v podaljšek. Justin Williams je nato že v tretji minuti dodatnega dela prodrl od strani, pred vrati je palico podstavil Stoll in Frederika Andersena ukanil med nogama za domačo zmago s 3:2. Stoll je s tem dosegel prvi gol v sezoni in hkrati 200. točko v dresu kraljev v ligi NHL.

Ne spreglejte