Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
17.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL pogodba

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 17.32

6 let, 7 mesecev

Kraljem kmalu izpolnitev cilja, Anžetu Kopitarju pa nova bogata pogodba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ena od ključnih nalog vodstva Los Angeles Kings v tej sezoni je podaljšanje sodelovanja s slovenskim napadalcem Anžetom Kopitarjem. Kot kaže, bo vodilnim možem Kalifornijcev v kratkem to tudi uspelo.

"Nekaj se obrača. Morda malo bolj počasi, a se 'meša'. Bomo videli. Saj imamo še dovolj časa, tako da me to ne bremeni," je Anže Kopitar konec avgusta tik pred vrnitvijo v sončno Kalifornijo na Bledu novinarjem dejal, da se ne želi preveč obremenjevati z novo pogodbo, čeprav si je želel, da bi bile stvari dorečene še pred začetkom sezone. Najboljši hokejist, kar jih je dala dežela na sončni strani Alp, je namreč letos vstopil v zadnje leto pogodbe z Los Angeles Kingsi in bi po koncu tekmovalnega obdobja lahko postal prost igralec. A Kralji bodo naredili vse, da enega od najboljših centralnih napadalcev na svetu vklenejo v svoj objem za nekaj dolgih in bogatih let.

Po zapisih, ki so se v zadnjem tednu prikradli v medije onkraj Atlantika, so se stvari že dodobra premešale, dokončni da med oklepnikom in klubom pa naj bi bil (po morda še kakšnem obratu) izrečen januarja prihodnje leto. Zvezdnik lige NHL in njegov menedžer Pat Brisson, ki bdi nad številnimi hokejisti najkakovostnejše lige, med pogajanji o novi pogodbi nista dajala veliko izjav. So pa bili zato toliko bolj glasni navijači lastnikov dveh Stanleyjevih pokalov, ki menijo, da bi z nepodaljšanjem sodelovanja s Hrušičanom v klubu nastala nepopravljiva škoda in da je Kopi vreden vsakega centa.

Le za Kanom in Toewsom

Zadnje informacije o novi pogodbi Kopitarja – ta nikoli ni skrival želje, da bi ostal pri klubu LA Kings, v dresu katerega drsa že deseto sezono – pravijo, da naj bi Gorenjec s Kralji podpisal osemletno sodelovanje, ki bi mu na sezono prineslo med 9,5 in 10 milijoni dolarjev (med 8,7 in 9,1 milijona evrov na sezono). V Kaliforniji pa bi tako ostal do konca sezone 2023/24, ko bi bil v 37. letu starosti.

S tem bi Kopi presegel najdaljšo mogočo pogodbo, ki bi jo lahko podpisal, če bi se po sezoni podal na trg – v tem primeru bi lahko sklenil sedemletno sodelovanje.

Če bo obveljala v medijih najpogosteje omenjena številka 9,75 milijona dolarjev na sezono (8,9 milijona evrov na sezono), bo Slovenec prihodnjo sezono tretji najbolje plačani hokejist lige NHL. Pred njim bi bila le še zvezdnika Chicago Blackhawks Patrick Kane in Jonathan Toews, ki sta v prvem letu osemletnih pogodb, vrednih 84 milijonov dolarjev (76,7 milijona evrov) – pred odbitjem davkov na sezono prejmeta 10,5 milijona ameriških zelencev (9,6 milijona evrov).

Ne spreglejte