Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 8. 2015,
10.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slava Vojnov Los Angeles Kings liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Bill Daly

Petek, 21. 8. 2015, 10.25

8 let

Kopitarjev soigralec že iz zapora, a njegova prihodnost ostaja neznanka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ruski hokejski branilec Slava Vojnov je po zgolj 45 dneh v zaporu, ki si jih je prislužil s fizičnim napadom na ženo, že zapustil zapor. Zdaj je na vrsti vodstvo lige NHL.

Le mesec in pol je minil, pa je dolgoletni član Los Angeles Kings Slava Vojnov, ki ga je sodišče spoznalo za krivega hudega fizičnega nasilja nad partnerico, že odkorakal iz zapora. Ruski branilec je moral za rešetke 7. julija.

Prvotna kazen je predvidevala 90 dni zapora, a je bilo že kaj kmalu jasno, da bi se na prostosti lahko znašel že po polovici prestane kazni. In res se je, saj je bilo njegovo vedenje po pisanju ameriških medijev zelo zgledno. Rus je zdaj spet na svobodi, a njegovih skrbi še ni konec.

Spomnimo, da je vodstvo lige NHL Vojnova kaj hitro po incidentu, natančneje 20. oktobra, suspendiralo – 25-letnik ne bi smel biti vključen v nobeno dejavnost kluba –, zadnjo tekmo pa je zaradi vroče krvi tako odigral že daljnega 19. oktobra. In njegova usoda je še vedno v rokah glavnih mož lige.

Liga NHL se še odloča

Namestnik komisarja Bill Daly je za ruski r.sport dan pred izpustitvijo Vojnova na prostost dejal, da se s prihodom na prostost Rusov suspenz še ne bo končal: "Suspenz za Slavo Vojnova bo veljal vse do takrat, dokler liga NHL ne bo končala svoje preiskave v primeru Vojnov." Kdaj bo notranja preiskava končana, ni znano.

Verjetno si v kalifornijskem klubu – ta je branilca suspendiral, saj si je ahilovo tetivo poškodoval med dejavnostjo, ki ni povezana s hokejskimi treningi – želijo, da bi liga NHL čim prej razrešila Rusov primer, saj bi se tako lahko lažje osredotočili na svojo prihodnost. To bo krojil tudi primer Mika Richardsa. Namesto odkupa njegove pogodbe, ki bi klub precej drago stal, je vodstvo Kraljev centralnega napadalca zaradi hude kršitve pogodbe odpustilo. A tudi ta primer še ni končan, saj se je s pritožbo na sporno odpustitev že oglasil sindikat NHLPA.

V Kaliforniji se je tako nakopičilo kar nekaj stvari, ki so otežile kadriranje – med drugim tudi podaljšanje pogodbe z Anžetom Kopitarjem – Los Angeles Kings.

Ne spreglejte