Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2013,
18.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar San Jose Sharks

Četrtek, 31. 1. 2013, 18.48

8 let

Kopitar zadel kazenski strel, a bil na koncu na poraženi strani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V ligi NHL so LA Kings gostili Predatorje in po kazenskih strelih, v katerih je bil učinkovit Anže Kopitar, izgubili. Po kazenskih strelih pa so do sedme zaporedne zmage prišli hokejisti San Joseja.

V Los Angelesu je tekmo odločila šele osma serija kazenskih strelov. Poln izkupiček so odnesli gostje, Sergej Kosticin pa je bil mož odločitve, ki je prekinil niz treh tekem brez zmag za Nashville. Eden od junakov pri Predatorjih je bil čuvaj mreže Pekka Rinne, ki je zaustavil pet kazenskih strelov Kraljev in prispeval velik delež k tretji zmagi svoje ekipe na zadnjih desetih medsebojnih obračunih: ''Prve tekme so vedno težke, saj se prilagajaš in poskušaš kar najbolje uigrati, a nihče si ni mislil, da bomo potrebovali toliko časa. Še vedno ostaja kar nekaj elementov, ki jih moramo izboljšati. Tekmo proti LA Kings smo končno odigrali tako, kot bi morali vse.'' Na drugi strani pa je strateg Kraljev Darryl Sutter po tekmi spet izpostavil problem doseganja zadetkov: ''Tekmo so odločile malenkosti, tokrat je bil Nashville boljši v loteriji, a drugače niso imeli veliko strelov. Mi pa še vedno ne 'znamo' zadeti, kar nas je tokrat stalo zmage. Čim prej moramo najti formulo za večjo strelsko učinkovitost.'' Za prvake je sicer zadel tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, toda bil je tudi zadnji uspešni izvajalec za domače, po zgrešenih poskusih Justina Williamsa in Simona Gagneja je zmaga odšla v Nashville.

V rednem delu je goste že v prvi minuti v vodstvo popeljal Brandon Yip, ob koncu prvega dela pa je kapetan Kraljev Dustin Brown dosegel prvi gol nove sezone. Kralji so tudi tokrat slabo igrali ob "power-playu" in izkoristili le en poskus od šestih, Nashville pa tudi ni bil preveč nevaren pred vrati domačih, saj je moral Jonathan Quick posredovati le 13-krat.

Sedma nebesa za San Jose Sharks

Kar dan prej ni uspelo Chicago Blackhawks, je tokrat ''morskim psom'' iz San Joseja. Sedma zaporedna zmaga je v ekipo vnesla samozavest, trener Todd McLellan pa upa, da se bo zmagoviti niz nadaljeval, čeprav se zaveda, da v nedogled ne bodo zmagovali: ''Urnik je zaradi skrajšane sezone resnično zgoščen, zato je nabiranje točk na začetku še toliko pomembneje. Vemo, da bodo prišli časi, ko tudi nam ne bo šlo in ne bomo zmagovali, a trenutno smo v zmagovalnem ritmu in nam gre res odlično.''

Hokejisti Buffala so s 7:4 so premagali Boston, izkazal pa se je avstrijski napadalec Thomas Vanek s tremi goli in dvema podajama. Boston je sredi tekme celo vodil s 3:1, a je nato stvari v svoje roke vzel Vanek ter z zadnjim golom v predzadnji minuti osmič v karieri dosegel "hat-trick".

V sosedskem obračunu New Yorka so po podaljšku dve točki iz Newarka odnesli otočani. Brad Boyes je tekmo odločil v podaljšku, uspeha pa ni videl trener New York Islanders Jack Capuano, ki ga je v zadnji tretjini v glavo zadel plošček in so ga morali odpeljati na šivanje v bolnišnico.

Manj uspešno je bilo drugo moštvo iz New Yorka, Rangers so na domačem ledu klonili proti Pittsburghu. Pingvini so zadeli trikrat, domači so ostali brez zadetka. Toronto je prvič v novi sezoni zmagal doma, potem ko je nadoknadil zaostanek proti Washingtonu in na koncu slavil s 3:2.

Hokejisti Floride pa so se strelsko prebudili v zadnji tretjini tekme z Winnipegom in končali niz petih tekem brez zmage. Potem ko so gostje še v 47. minuti vodili s 3:2, so panterji v razmaku sedmih minut zadeli štirikrat in postavili končnih 6:3.

Ne spreglejte