Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 7. 2013,
18.03

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Sobota, 20. 7. 2013, 18.03

8 let, 5 mesecev

Kopitar začenja v Minnesoti, kar šest tekem na prostem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Potem ko je postalo jasno, da bo liga NHL prekinjena med olimpijskimi igrami, je vodstvo objavilo razpored tekem za sezono 2013-14. Šest tekem bo odigranih na prostem. Kralji začenjajo v Minnesoti.

Zaradi pogovorov o prekinitvi lige NHL med olimpijskimi igrami v Sočiju je vodstvo lige NHL nekoliko počakalo z objavo razporeda tekem za sezono 2013/14. Nemudoma, ko je postalo jasno, da bo tekmovanje prekinjeno, je sledila tudi objava urnika obračunov za novo tekmovalno obdobje. Tekmovanje bo po novem potekalo nekoliko drugače, saj bodo odslej le štiri divizije in nič več šest. Še vedno pa bo vsaka ekipa odigrala 82 tekem rednega dela. Za razliko od zadnjih sezon tokrat uvodni obračuni ne bodo odigrani v Evropi. Redni del se bo začel 1. oktobra s tremi tekmami, otvoritveno bosta odigrala Montreal in Toronto, sledil pa bo obračun med aktualnimi prvaki iz Chicaga in Washingtonom. Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja začenjajo sezono 3. oktobra, gostovali bodo v Minnesoti.

V novi sezoni pa bo na sporedu kar šest tekem na prostem. Zimska klasika bo, kot doslej, odigrana prva novega leta, na Michigan Stadium se bosta pomerila Detroit in Toronto. Obračun bi moral biti odigran že letošnjega prvega januarja, vendar je bil odpovedan zaradi stavke. Heritage Classic, na katerem se merijo kanadske ekipe, bo na sporedu 2. marca, pomerila se bosta Vancouver in Ottawa. Na preostalih štirih obračunih na prostem bodo odigrani naslednji pari: Los Angeles Kings – Anaheim Ducks, New Jersey Devils – New York Rangers, New York Islanders – New York Rangers in Chicago Blackhawks – Pittsburgh Penguins.

Kot že omenjeno, bo februarja liga zaradi olimpijskih iger prekinjena. Natančneje bodo igrišča mirovala med 9. in 25. februarjem.

Ne spreglejte