Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 12. 2013,
16.42

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

New York Islanders Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings

Sobota, 7. 12. 2013, 16.42

8 let, 5 mesecev

Kopitar pripravil teren za zmago Kraljev nad Islandersi (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Moštvo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja je pred domačim občinstvom s 3:0 ugnalo New York Islanders, prvi zadetek v mrežo gostov je zabil 26-letni Hrušičan.

Slovenski hokejski as je mrežo ene najslabših ekip v letošnji sezoni mojstrsko načel v 33. minuti, delo pa sta v zadnji tretjini dokončala Dustin Brown in Tyler Toffoli, slednji je minuto pred koncem zadel v prazen gol. Kopitar je sicer na ledu preživel dobrih 21 minut in proti vratom Kevina Poulina sprožil dva strela. Omeniti velja še prvi 'shutout' na obračunih lige NHL Martina Jonesa, ki na svoji drugi tekmi v najmočnejši ligi sicer ni imel prav veliko dela, ubranil je vseh 16 poskusov Islandersov, Jones med vratnicama LA Kings ostaja neporažen.

Zanimiv obračun se je odvil med velikima tekmeca vzhodne konference. Pingvini iz Pittsburgha so vse niti tekme držali v svojih rokah vse do minute in pol pred koncem rednega dela, ko so vodili z 2:1, nato pa so Kosmatinci prek Davida Krejcija in Zdena Chare v dobri minuti zrežirali preobrat in se na domačem terenu veselili zmage s 3:2. Med tekmo je prišlo tudi do napada Shawna Thorntona na Brooksa Orpika, ki ga je Kosmatinec vrgel na led in mu tudi, ko je že obležal, podelil dva udarca. Orpika so z ledu odnesli na nosilih. Do incidenta pa je pripeljal dogodek pred tem, in sicer je gostujoči napadalec James Neal s kolenom v glavo udaril Brada Marchana, ki je ležal na ledeni ploskvi. Thornton je dobil kazen tekme, kakšen bo končni epilog pa bo znano bo zasedanju komisije za varnost igralcev.

Rezultatsko še bolj napeto je bilo na tekmi med NY Rangers in Hudiči iz New Jerseya, ki so po zaslugi zadetka Erica Gelinasa slavili v podaljšku. Zmago v dodatku so si zagotovili tudi hokejisti Winnipega, saj je Mark Scheifele v 62. minuti uspel ugnati odlično razpoloženega vratarja Andersa Lindbacka, ki je ubranil kar 34 od 36 poskusov, na drugi strani pa se je s 96,6-odstotno natančnostjo izkazal tudi Al Montoya. Še en podaljšek so videli ljubitelji hokeja, in sicer med Calgaryjem in Edmontonom, zmago je kanadskim gostom zagotovil Čeh Jiri Hudler.

Pestro je bilo na kanadskem obračunu med Ottawo in Torontom, ki je slavil po izvajanju kazenskih strelov. Svojo noč pa je imel Tyler Seguin, ki je s ''hat-trickom'' popeljal Dallas do zanesljive zmage nad Phialdelphio. Visokih zmag sta se veselila tudi Washington, ki je s 5:2 ugnal Nashville, in Anaheim, ki je s 5:2 premagal St. Louis.

Ne spreglejte