Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2015,
16.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar NHL Los Angeles Kings St. Louis Blues

Nedelja, 1. 11. 2015, 16.18

6 let, 6 mesecev

Kopitar prejel udarec v glavo, Kralji do pomembne zmage (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na tekmi med Los Angeles Kings in St. Louis Blues se je poškodoval slovenski hokejist Anže Kopitar, ki je prejel udarec v glavo. Kralji so zmagali s 3:0.

Nesrečni trenutek se je zgodil v 12. minuti prve tretjine dvoboja med LA Kings in St. Louis Blues. Anže Kopitar je pridrsal za branilca Ryana Reavsa, ki je dvignil komolec, vanj pa se je zaletel slovenski hokejist.

Po neprijetnem udarcu je oddrsal na klop po zdravniško pomoč, a kljub temu končal prvo tretjino. V nadaljevanju ni več stopil na led, tako da njegova statistika po dvanajstih tekmah ostaja pri štirih golih. "Pogovarjal sem se z njim in pravi, da se bolje počuti, kar je dobro," je povedal trener Darryl Sutter in potrdil, da je Hrušičan, kot veleva protokol ob podobnih udarcih, prestal pregled, ki je dal več odgovorov o tem, ali je utrpel pretres možganov.

V klubu o resnosti poškodbe niso želeli govoriti, diplomatsko so zapisali le, da gre za poškodbo zgornjega dela telesa. Več o Kopitarjevem stanju bo znano po vrnitvi v Kalifornijo, kjer naj bi trenirali še danes, saj jih že v četrtek čaka tretja tekma v štirih dneh – gostili bodo Columbus.

Kopitar je sicer eden od bolj trdoživih hokejistov v ligi NHL. Med 21. marcem leta 2007 in 26. marcem 2011 je odigral vseh 330 zaporednih tekem, od debija v sezoni 2006/07 pa je nastopil na 695 od mogočih 716 tekem.

Navijači Kalifornijcev so bili po nepremišljenem prekršku Reavsa izjemno jezni. Upajo, da mu bo disciplinska komisija za udarec na enega od ključnih igralcev naknadno izrekla kazen in da mu bodo Kralji januarja, ko se bosta ekipi srečali v Staples Centru, pokazali, da z njimi ni dobro češenj zobati.

Kljub njegovi odsotnosti so soigralci dosegli pomembno zmago s 3:0. V drugi tretjini je Kralje v vodstvu popeljal Jeff Carter, zmago pa sta v zadnji tretjini potrdila Tanner Paerson in Trevor Lewis.

Trener Sutter je bil navdušen nad igro svojih izbrancev: "Že od začetka smo imeli na ledu pravi odnos. Odigrali smo celovito tekmo."

Številka ena nabora na daljši prisilni počitek

Lep čas pa se bodo brez enega največjih talentov zadnjega časa, kot so številko ena zadnjega NHL nabora Connorja McDavida označili strokovnjaki onkraj Atlantika, morali znajti Naftarji. Napadalec je ob igralcu manj pobegnil v protinapad, nanj sta "pazila" branilca Philadelphie Brandon Manning in Michael Del Zotto, Manning mu je najprej spodnesel tla pod nogami, nato so vsi trije končali v ogradi. Za kakšno poškodbo natančno gre, uradno ni znano, si je pa 18-letnik najverjetneje poškodoval ramo. Po besedah trenerja Todda McLellana bo najboljši novinec oktobra odsoten dlje časa.

Kako se je poškodoval Connor McDavid:

Ne spreglejte