Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 4. 2013,
22.58

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Anaheim Ducks

Nedelja, 7. 4. 2013, 22.58

8 let, 1 mesec

Kopitar po točki: V torek je nova priložnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski hokejski as Anže Kopitar je gostoval v Anaheimu in z Los Angelesom priznal gostiteljem premoč po kazenskih strelih. V rednem delu je prispeval podajo. Zadetka Aleksandra Ovečkina.

Corey Perry je Račkom iz Anaheima z uspešno izvedenim kazenskim strelom zagotovil sladko in prestižno zmago nad branilci naslova iz Los Angelesa (4:3). Občinstvo v razprodani dvorani Honda Center (zbralo se je 17.494 ljubiteljev hokeja) je bilo navdušeno, Kralji, ki niso izkoristili neigranja najboljšega strelca Anaheima Ryana Getzlafa, pa so se v največje mesto v Kaliforniji vrnili s točko. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je prispeval podajo za tretji zadetek Los Angelesa, ki je dvoboj popeljal v podaljšek, kasneje pa še v izvajanje kazenskih strelov. Gorenjec se je na lestvici najboljših strelcev v ligi NHL z novo točko povzpel na 23. mesto. "Naleteli smo na zelo dobro ekipo in se borili do zadnjih moči. Žal nismo osvojili štirih točk v dveh večerih, a bo že v torek nova priložnost za zmago," je dejal najboljši slovenski hokejist. Los Angeles je bil v soboto boljši od Edmontona. Z zmago so hokejisti Anaheima v pacifiški skupini še korak bližje drugemu divizijskemu naslovu v klubski zgodovini, saj imajo na vrhu lestvice že devet točk prednosti pred kralji.

Detroit trepeta za uvrstitev v končnico

Hokejisti Detroit Red Wings na zahodu trepetajo za uvrstitev v končnico, saj se borijo za zadnja mesta, ki še vodijo v nadaljevanje prvenstva NHL. Tokrat so v domači dvorani Joe Louis Arena gostili St. Louis Blues, gosti pa so slavili zmago z 1:0. Vratar Brian Elliott je obranil 28 strelov in še 19. v karieri ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, edini gol na tekmi pa je 3:32 minute pred koncem druge tretjine dosegel Chris Porter in vpisal šele svoj drugi gol v sezoni, domači hokejisti pa v odločilni tretjini niso znali ukaniti razpoloženega Elliotta. Pri rdečih krilih je vratar Jimmy Howard zaustavil 24 strelov proti svojim vratom.

Chicago, vodilno moštvo na zahodni konferenci, si je kot prvi v ligi NHL zagotovil nastop v končnici. Zasedba iz vetrovnega mesta je na domačem ledu ugnala Nashville s 5:3, med strelce pa so se vpisali Jonathan Toews, Andrew Shaw, Bryan Bickell, Brandon Saad in Patrick Kane. Dallas je šele po kazenskih strelih v gosteh ugnal San Jose s 5:4, v "loteriji" pa je bil mož odločitve Jamie Benn. Buffalo je na domačem ledu na identičen način na kolena položil New Jersey, zmagoviti zadetek pa je v drugi seriji kazenskih strelov zadel Nathan Gerbe.

Minnesota je z goli Ryana Suterja, Charlieja Coyla in Jasona Pominvilla v gosteh zanesljivo premagala Columbus s 3:0, Washington pa je v domači dvorani Verizon Center ugnal Tampo s 4:2. Izkazal se je češki vratar Michal Neuvirth, ki je zaustavil 30 strelov gostujočih igralcev, ter razvpiti ruski napadalec Aleksander Ovečkin z dvema zadetkoma. V tej sezoni zelo slaba Florida je na domačem igrišču ugnala Ottawo z 2:1, zmagoviti gol pa je sredi zadnje tretjine dosegel Rus Dmitrij Kulikov.

Ne spreglejte