Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
9. 5. 2014,
12.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings

Petek, 9. 5. 2014, 12.26

8 let, 5 mesecev

Kopitar kljub porazu še povečal naskok na lestvici najboljših

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Los Angeles Kings so morali po šestih zaporednih zmagah priznati premoč. Na njihovem ledu je bil uspešnejši Anaheim. Naš junak Anže Kopitar kljub porazu ostaja na vrhu najbolj učinkovitih.

Po porazu na tretji tekmi konferenčnega polfinala Kralji vodijo v skupnih zmagah z 2:1. Naslednjo tekmo bodo prav tako igrali doma. Anaheim bodo spet gostili v noči na nedeljo, Anže Kopitar in druščina pa si želita, da se ne bi ponovila današnja zgodba, ko so izgubili z 2:3.

Slovenski hokejist se med strelce ni vpisal, a je znova oplemenitil svojo točkovno bero s podajo za izenačujoči gol v drugi tretjini, ko je podal Jeffu Carterju. To je že deseta zaporedna tekma, na kateri je Kopitar vknjižil kakšno točko. Po današnjem dnevu se je še bolj utrdil na prvem mestu najbolj učinkovitih v končnici. Na svojem računu ima 15 točk (štirje goli in 11 podaj), kar je dve več, kot jih ima njegov najbližji zasledovalec Zach Parise.

Identična razlika je med njima tudi pri podajalcih, kjer prav tako kraljuje Kopitar, medtem ko sta pri strelcih najbolj razpoložena njegov soigralec Marian Gaborik in član Pittsburgha Jussi Jokinen, ki sta zadela po šestkrat.

Ne spreglejte