Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 4. 2015,
21.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Edmonton Oilers liga NHL

Četrtek, 2. 4. 2015, 21.44

8 let

Kopitar blestel, Los Angeles stresel jezo nad Edmontonom (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Klub Los Angeles Kings je z razigranim Anžetom Kopitarjem, ki je dve podaji prispeval že v uvodnih minutah, napolnil mrežo Edmontona in na lestvici zahodne konference lige NHL ujel Winnipeg Jets.

Kralji so izkoristili priložnost in se Calgaryju, ki je priznal premoč robustnim St. Louis Blues, približal na zgolj točko zaostanka. To pa ni bil edini rezultat, ki je ustrezal branilcem naslova. Izgubila sta tudi Vancouver in Minnesota. Kralji so se v zahodni konferenci povzpeli na osmo mesto, saj so prehiteli klub Winnipeg Jets, ki je prav tako zbral 90 točk, a ima manj priigranih zmag po rednem delu oziroma podaljških.

Edmonton je pokazal, zakaj je na repu razpredelnice. V Los Angelesu je izgubil že šesto zaporedno gostovanje, na omenjenih tekmah pa skupno prejel kar 25 zadetkov. Tokrat so bili Anže Kopitar in soigralci boljši z 8:2 in navdušili občinstvo v dvorani Staples Centre. Hrušičan je v uvodnih desetih minutah prispeval podaji za drugi in tretji zadetek. Najboljši slovenski hokejist je na ledu prebil dobrih 17 minut in trikrat ustrelil na vrata kanadskega moštva.

Pri gostiteljih se je med strelce vpisalo šest različnih igralcev, z dvema zadetkoma sta izstopala najboljša strelca srečanja Marian Gaborik in Jeff Carter. Kralji so na tekmo, na kateri so dosegli osem zadetkov, čakali kar pet let. Nazadnje so osmico dosegli 1. aprila 2010. Dustin Brown je mrežo tekmeca zatresel prvič po 19 tekmah, Drew Doughty pa je prekinil strelski post, ki je trajal kar 24 dvobojev. Za dodatno dobro voljo je poskrbela vrnitev kralja Jarreta Stolla, ki je okreval po poškodbi glave, zaradi katere je izpustil devet dvobojev.

Kralji bodo do konca rednega dela sezone odigrali še pet srečanj. V noči na nedeljo po slovenskem času bodo gostili Colorado.

Ne spreglejte